Foto:
Foto:

Priljubljeni folk pevec je kitaro - ročno delo znamke Larrivee - pogrešil po letu iz Washingtona v Fort Lauderdale, ko je bil s člani svoje skupine na turneji ob 40-letnici delovanja.

Tedaj se je o izgubi kitare veliko pisalo in poročalo po medijih, sam pevec pa je zanjo ponudil nagrado v vrednosti 500 dolarjev. Vse je bilo brez uspeha, zato se je Yarrow lahko le čudil, ko mu je prijatelj dejal, da ravno to kitaro prodajajo prek svetovnega spleta.

Yarrow je zadevo takoj predal v roke FBI-ja, v tem času pa so poznavalci odgovorne na eBayu že opozorili, da utegne biti kitara ukradena, nato so ti oglas umaknili. Tik preden je bil oglas umaknjen, je ponujena cena za kitaro znašala 2.600 dolarjev.

FBI je izsledil uporabnika, ki je dal oglas na eBay - šlo naj bi za nekega glasbenika s Floride, ta pa je kitaro že vrnil FBI-ju. Ob zaslišanju je dejal, da je kitaro prodajal za nekega prijatelja in ni vedel, da je bila ukradena, Yarrow pa se je odločil, da ne bo sprožil sodnega postopka, saj je najpomembneje, da je kitaro dobil nazaj.

Poleg tega pa je priznal, da je celo mislil, da jo je izgubila kar letalska družba, s katero so tedaj leteli, in da je kitara odpotovala v neznano.