35-letni nosilec osmih olimpijskih zlatih odličij je štiri leta po upokojitvi v pogovoru za Daily Mail med drugim tudi povedal, da se počuti "izven forme" in da je vaditi doma težko.

Bolt, oče eno leto in pol stare Olympie Lightning in šestmesečnih dvojčkov Thunderja in Saint Lea, pravi, da je "opravil" s potomci, ker ima odločno preveč dela že s tremi, ki jih ima. "To sem jaz, opravil sem – ne želim si jih več. Očetovstvo me zaposluje, ne bi pa rekel, da sem zaradi tega kaj bolj v kondiciji."

"Imeti dvojčka ni tako zabavno, kot ljudje pravijo! Verjetno je bolje, ko odrastejo, ampak, ko so majhni, pa niti ne. Se pa že veselim, kakšna bosta, ko odrasteta. Svojega prvega otroka sem dobil v lockdownu, kar je bilo dobro, ker sem lahko preživel veliko časa z njo in pomagal, poleg tega je bila to moja prva očetovska izkušnja, tako da je bilo super," je povedal Bolt, ki je že vrsto let v zvezi z 31-letno Kasi Bennett.

"Žura" še vedno – samo manj

Bolt si je za novoletni cilj zadal, da pride v kondicijo, kakršno je imel za časa svojih nastopov na olimpijskih igrah.

"Skušam ostajati v formi, ampak ni tako lahko, ker nisi več tako motiviran, kot ko tekmuješ. Nisem sicer tako slab, ampak nujno moram priti karseda blizu ravni, ki sem jo bil vajen. Težko bo, ampak moj um in telo sta tega vajena, tako da ne bi smelo biti nemogoče, če vložim nekaj dela v to."

Jamajški sprinter je bil znan tudi kot veliki ljubitelj zabav in nočnih klubov – časi so se z otroki spremenili, a pravi, da še vedno najde nekaj časa, da se sprosti, pri čemer mu z naraščajem pomaga tudi njegova mama. "'Žuram' ne več toliko, kot sem, ampak še vedno hodim ven, še posebej na potovanjih. Ko bodo otroci starejši, jih bova lahko pustila pri babici, ampak trenutno so še tako majhni, da moram biti z njimi, da pomagam."

In še: "Stari starši imajo v resnici raje svoje vnuke kot svoje otroke, to sem opazil pri svoji mami, ker, ko pokliče, vsakič takoj vpraša po svojih vnukih, nato se poslovi, jaz pa – da, mama, tudi jaz sem v redu, hvala, ker vprašaš."