25-letnik se je z najnovejšim podvigom pridružil slavnim, ki so se že podali na pikantno pustolovščino. Foto: EPA
25-letnik se je z najnovejšim podvigom pridružil slavnim, ki so se že podali na pikantno pustolovščino. Foto: EPA

Sin nekdanjega nogometaša Davida Beckhama in nekdanje članice zasedbe Spice Girls Victorie Beckham je na "pikantnem trgu" debitiral pred kratkim, ko je svetu predstavil pekočo omako Cloud 23. Ta je na voljo v dveh okusih: Hot Habanero in Sweet Jalapeño.

Steklenička, katere videz pravzaprav bolj spominja na luksuzni parfum, stane 15 funtov.

25-letnik se je z najnovejšim podvigom pridružil slavnim, ki so se že podali na pikantno pustolovščino. Med njimi so tudi Ed Sheeran, ki stoji za omako Tingly Ted's, Alice Cooper, ki ima kar celotno linijo pekočih omak, ki so poimenovane po njegovih največjih uspešnicah – ena tako nosi tudi ime Poison Reaper. Kim Kardashian je pred časom investirala v najljubšo pekočo omako Oprah Winfrey, Truff, ki je polna tartufov, poroča Guardian.

Porast priljubljenosti pekočih omak se lahko pripiše tudi oddaji Hot Ones

Trg pekočih omak, s katerimi si nekateri začinijo tudi sladoled in kavo, saj naj bi "vse naredile boljše", naj bi sicer cvetel. Britansko podjetje Ocado poroča o 10-odstotnem povečanju prodaje iz leta v leto. Spletni trgovec ima na zalogi več kot 100 pekočih omak, pri čemer se je iskanje korejskih različic povečalo za 850 odstotkov. Vedno bolj uspešne sicer postajajo predvsem "kraft znamke", ki so v privlačnih in edinstvenih embalažah.

Porast priljubljenosti naj bi bilo mogoče delno pripisati oddaji na YouTubu Hot Ones, kjer zvezdniki poskušajo odgovoriti na vprašanja, medtem ko intenzivnost pekočih omak na piščančjih perutničkah, ki jih jejo vmes, postopoma narašča. Med drugim se je skozi izziv uspel prebiti Idris Elba, Jennifer Lawrence je jokala, Ricky Gervais ga ni uspel dokončati.

Številni si želijo podvig poustvariti doma in si tako kupujejo celotne komplete različnih omak. Obstajajo tudi festivali pekočih omak, TikTok ogledi zbirk pekočih omak in forumi, namenjeni razvijanju tolerance. Pikantnost pekoče omake se sicer meri s Scovillovo lestvico, ki meri količino kapsaicina v plodu.