Larry King je za posledicami in zapleti, povezanimi s covidom-19, umrl 23. januarja. Foto: EPA
Larry King je za posledicami in zapleti, povezanimi s covidom-19, umrl 23. januarja. Foto: EPA

Televizijsko javnost in industrijo je prejšnji teden presenetila novica, da bo več kot dva milijona evrov vredno premoženje nedavno umrlega Larryja Kinga razdeljeno v glavnem med njegove tri otroke. Po predvidevanjih pravnikov bi njegova zadnja žena Shawn King dobila le nekaj več kot 200 tisoč evrov.

Shawn in Larry sta se poročila leta 1997. Foto: EPA
Shawn in Larry sta se poročila leta 1997. Foto: EPA

Ročno spisani dokument, ki ga imajo Kingovi pravniki trenutno za njegovo veljavno oporoko, je voditelj namreč spisal oktobra leta 2019, dva meseca po začetku ločitvenih postopkov s Shawn. V oporoki je Larry svoje celotno premoženje zapustil svojim petim otrokom, žena in drugi upniki pa v njej sploh niso omenjeni.

Leto družinskih tragedij

Zgodba o voditeljevi dediščini je nekoliko bolj zapletena, kot se zdi na prvi pogled, zaradi zapletenih družinskih razmer v času pred njegovo smrtjo konec prejšnjega meseca. Nekaj mesecev po nastanku omenjene oporoke sta namreč v le nekaj tednih zaradi srčne kapi in pljučnega raka umrla dva izmed njegovih petih otrok. Voditelj pa naj bi se tudi pobotal in ponovno zbližal s Shawn, kar je tudi sam potrdil v več televizijskih pogovorih.

Ni sicer popolnoma jasno, ali je bila ločitev preklicana, a nobena izmed vpletenih strani ni resno nadaljevala postopkov in Larry in Shawn sta bila ob njegovi smrti še vedno uradno poročena, po njenih navedbah pa naj bi se skoraj dnevno pogovarjala in ob vsaki priložnosti družila.

Oporoka pod prisilo

Shawn zato meni, da je z omenjeno oporoko nekaj hudo narobe. Tudi če bi jo zares spisal Larry v trenutni jezi na ženo ob njunih težavah, naj zdaj ne bi bila več aktualna. Shawn poleg tega trdi, da sta z možem oblikovala natančen načrt razdelitve premoženja in njegovega upravljanja in se ji ne zdi smiselno, da bi Larry to storil, če bi nameraval z oporoko ta načrt popolnoma ignorirati.

Larry King je bil ena največjih zvezd revolucije kabelskih informacijskih kanalov v drugi polovici prejšnjega stoletja. Foto: EPA
Larry King je bil ena največjih zvezd revolucije kabelskih informacijskih kanalov v drugi polovici prejšnjega stoletja. Foto: EPA

Tudi njuna sinova, ki sta dva izmed še živečih sinov Kinga, sta nad oporoko presenečena, čeprav bi z njo na račun svoje mame precej pridobila.

Shawn v pogovoru ni hotela špekulirati, kako in zakaj je oporoka nastala, dejala je le, da bi Larry to lahko storil le pod vplivom ali pritiskom nekoga zunanjega in je ne bi samovoljno izpisal iz oporoke. "Gre za načelo," pravi vdova, ki pa bi z novo oporoko gotovo tudi precej finančno pridobila.