Bo mali Trump podedoval očetovo podjetniško žilico in mamine goste lase? Foto: EPA
Bo mali Trump podedoval očetovo podjetniško žilico in mamine goste lase? Foto: EPA
Gwyneth Paltrow in mali Moses
Gwen Stefani in njen Kingston
Mira Sorvino
S precej mlajšim soprogom sta leta 2006 dobila še drugega otroka. Foto: EPA
Maggie Gyllenhaal
Sestra Jaka Gyllenhaala, prav tako nadarjena igralka, je po rojstvu hčerke Ramone že precej vitkejša. Foto: EPA
Mariska Hargitay
Le dva meseca po porodu je Mariska že blestela na podelitvi emmyjev. Foto: EPA

Če se za silvestrovo res nimate kam dati, se pozabavajte s kakšnim "zvezdniškim" kvizom. Tokrat se lahko oborožite z znanjem o (ne)srečnih dojenčkih, ki so se v zadnjem letu rodili z zvezdniškim statusom in že v stajici živijo življenje bogatih in slavnih. Od njihovega prvega dne na svetu jih nadlegujejo paparaci, o njih se pojavlja veliko ugibanj, še preden shodijo, pa se že preizkušajo kot modne ikone in zasedajo posebna mesta v srcih oboževalcev njihovih staršev.

Mali Trump s slovenskimi koreninami
Prvi "težkokategornik" med dojenčki, rojenimi leta 2006, je mali milijarder Barron William Trump. 20. marca se je rodil 59-letnemu mogotcu Donaldu Trumpu in njegovi 35-letni ženi, Sevničanki Melanii, torej se ponaša z žlahtnimi slovenskimi koreninami. Barron je Donaldov peti in Melaniin prvi otrok. Otroka naslednje leto pričakuje tudi Trumpov sin, Donald mlajši, ki bo z ženo Vanesso tako poskrbel za prvega vnuka Donalda starejšega.

Mojzes - pa ne tisti, ki je razdelil morje!
8. aprila je s carskim rezom na svet prijokal Moses Martin. "Veličastno" ime je dobil po pesmi, ki jo je njegov oče Chris Martin, pevec britanske skupine Coldplay, napisal o njegovi materi, igralki in hčerki slavnih hollywoodskih staršev, Gwyneth Paltrow. Moses, ki se je pridružil sestri Apple (Jabolko), je na fotografijah debitiral že na poti domov iz bolnišnice, bolj "uradno" pa se je predstavil v reviji People, kot je navada pri zvezdniških dojenčkih.

Moses je član tretje generacije hollywoodskih pomembnežev (njegova babica je igralka Blythe Danner, dedek pa pokojni Bruce Paltrow), njegova zvezdniška družinica živi med Los Angelesom, New Yorkom in Londonom, tako da malček že zdaj veliko potuje, obeta pa se mu druženje z zvezdniškimi prijateljčki - njegovi starši se družijo z Madonno in Stello McCartney, ki sta letos obe postali mamici.

Rockerji se igrajo očke in mamice
Dovolite nam krajši izlet od malih "težkokategornikov", joge in makrobiotične prehrane (to seveda leti na Gwyneth in Jabolko) v svet seksa, drog in rokenrola, no, droge izpustimo, brez prvega pa tega prispevka sploh ne bi bilo, kajne?

Poleg Chrisa Martina je otroka, hčerko Nico, dobil tudi basist Coldplayev, Guy Berryman, rockerja Gwen Stefani in Gavin Rossdale pa sta 26. maja postala starša dečka Kingstona Jamesa McGregorja Rossdala. To je prvi otrok za 36-letno ameriško pevko in njenega 38-letnega britanskega moža, ki sta se poročila leta 2002. Gavin, nekoč pevec skupine Bush, ima sicer že 16-letno hčer z modno oblikovalko Pearl Lowe.

Tudi pevec skupine Queens of the Stone Age Josh Homme in njegova spremljevalka Brody Dalle, pevka skupine Distillers, sta 17. januarja prvič postala starša. V Los Angelesu se jima je rodila deklica Camille Homme. Nekdanji bobnar Nirvane, zdaj pa vodja Foo Fightersov, Dave Grohl in njegova žena Jordyn Blum sta 15. aprila dobila hčerko Violet Maye. 2. maja sta pevec White Stripesov Jack White in njegova žena, manekenka Karen Elson, dobila hčerko Scarlett Tereso. Tom DeLonge, nekdanji član skupine Blink 182, je z ženo Jennifer drugič postal očka, 16. avgusta se jima je rodil sin Jonas Rocket DeLonge.

Drew Barrymore, ki se sestaja s Fabriziom Morettijem iz The Strokes, sicer pravi, da si želi otroka, starša pa sta zares postala Nick Valensi, kitarist Strokesov, in njegove žena Amanda Cadenet - 19. oktobra sta dobila dvojčka. Tudi lezbični rockerski par Melissa Etheridge in Tammy Lynn Michaels je dobil dvojčka "iz epruvete": spermo naj bi daroval legendarni rocker David Crosby, ki je tudi oče Melissinih dveh otrok iz prejšnjega razmerja. Dvojčka sta dobila tudi 42-letna Diana Krall in 52-letni Elvis Costello. Že tretjega otroka pa je 4. septembra dobil Taylor Hanson, "srednji" brat iz zasedbe, ki je pred leti prepevala Mmmmbop.

Novi člani in članice hollywoodskih dinastij
29. maja sta igralka Mira Sorvino in njen soprog Chris Backus dobila drugega otroka, sina Johnnyja. 38-letna oskarjevka Mira, hči igralca Paula Sorvina, in 24-letni Chris imata še hčerko Matteo Angel. Vnuka je poleg Sorvina dobil tudi legendarni hollywoodski režiser Francis Ford Coppolla - njegova hči, scenaristka in režiserka Sofia Coppolla je v Franciji fantu Thomasu Marsu, članu francoske zasedbe Phoenix, rodila deklico Romy.

Tudi filmska rodbina Gyllenhaal je bogatejša za eno članico - Maggie Gyllenhaal, sestra igralca Jaka in hči režiserja Stephena Gyllenhaala, je 3. oktobra skupaj z zaročencem Petrom Sarsgaardom dobila hčerko Ramono. Ko smo že pri hollywoodskih legendah - legendarni "miamiviceovec" Don Johnson in njegova soproga Kelley sta dobila sina. Mariska Hargitay, zvezdnica nanizanke Zakon in Red: Enota za posebne zločine, je s carskim rezom rodila prvega otroka, sina Augusta. Ob njeni strani sta bila poleg moža Petra Hermanna tudi njen oče (zdaj že pokojni) igralec Mickey Hargitay in njen brat. Hargitayjeva je hči hollywoodske zvezdnice Jayne Mansfield, ki je leta 1967 umrla v prometni nesreči.

V drugem delu pregleda zvezdniških dojenčkov, rojenih leta 2006, se bomo posvetili najteže pričakovanim in najbolj razvpitim - seveda nismo pozabili na Suri in Shiloh, pa tudi Britneyjin Jayden James in Madonnin posvojenec David sta vsekakor vredna omembe. Po napovedih sodeč pa bodo zvezdniške štorklje trdo delale tudi leta 2007 ...

A. K.