Ves svet je nestrpno pričakoval rojstvo dojenčice lepega igralskega para. Foto:
Ves svet je nestrpno pričakoval rojstvo dojenčice lepega igralskega para. Foto:
Tom, Katie in Suri
Naslovnica revije Vanity Fair je utišala (predvsem zlobne) govorice o zvezdniški družini Cruise - Holmes.
Brooke Shields s hčerko Rowan
Potem ko se je glede uporabe zdravil javno sporekla s Tomom Cruisom, se ji je na isti dan kot Tomu Suri rodila hčerka Grier. Foto: Reuters
Shiloh Nouvel Jolie-Pitt
Pričakovanja so visoka - bo deklica (vsaj) tako lepa kot mama (in oče)?
Britney Spears
Zadnje čase se več kot o njenih materinskih sposobnostih govori o njenih žurerskih podvigih s Paris Hilton. Foto: EPA
David Banda v objemu varuške
Madonna je v neki pogovorni oddaji povedala, da jo je medijski pomp okrog posvojitve zelo prizadel. Foto: EPA
Družina Heidi Klum in Seala (brez Johana)
Supermanekenka in pevec slovita kot zelo skrbna starša. Foto: EPA
Stella McCartney in Gwyneth Paltrow
Dobri prijateljici naj bi načrtovali skupni zmenek za svoja slavna ovdovela starša, letos pa sta obe poskrbeli tudi za nova vnuka. Foto: EPA
Tori Spelling
Hči pokojnega Aarona Spellinga pričakuje prvega otroka. Bi ji slavni oče zapustil kak dolar več, če bi vedel, da je na obzorju vnuk? Foto: EPA

Tesno za petami hčerke lepega igralskega para (je treba sploh razlagati, da gre za Brada Pitta in Angelino Jolie?) je po pomembnosti Suri Cruise, hčerka (tudi igralske) naveze TomKat. Obe deklici, ki jima je bila slava položena v zibelko, sta se rodili spomladi, jesen pa je bila bolj v znamenju fantov: na svet so prijokali sinovi Britney Spears, Rachel Weisz in Heidi Klum, popdiva Madonna pa je posvojila Malavijca Davida Bando. Gremo kar po vrsti ...

Mala Rdeča roža za Toma in Katie
18. aprila se je 43-letnemu Tomu Cruisu in 27-letni Katie Holmes, njuna medijsko razvpita romanca se je začela kakšno leto prej, rodila hčerka Suri. Deklica je ob rojstvu tehtala 3,4 kilograma, velika je bila 51 centimetrov, njeno nenavadno ime pa naj bi v perzijščini pomenilo rdeča roža. Surijino rojstvo je spremljalo veliko medijskega pompa in ugibanj, njena zvezdniška starša sta napetost še stopnjevala, ko je dolgo nista pokazala javnosti, nato pa je v začetku septembra debitirala na naslovnici revije Vanity Fair. Toma, Katie in Suri je za omenjeno revijo slikala slavna Annie Leibovitz in tako so končali ugibanja o tem, ali se je Suri sploh rodila in če obstaja, kakšna je? Suri je bila za Shiloh, hčerko Brada Pitta in Angeline Jolie, drugi najteže pričakovan dojenček letošnjega leta.

Razmerje Holmesove in Cruisa, ki ima iz zakona z Nicole Kidman posvojenca Connorja in Isabello, ter nosečnost Holmesove so mediji budno spremljali od prvega dne. Maja 2005 je Tom skakal po kavču v pogovorni oddaji Oprah Winfrey in ponavljal, kako zelo ljubi svojo veliko mlajšo izbranko. Dober mesec pozneje se je par zaročil na vrhu Eifflovega stolpa v Parizu, kmalu zatem pa je Tom sporočil, da je tudi Katie postala scientologinja (sam je že leta zelo dejaven in ponosen član scientološke cerkve). Nato je sledila nosečnost, po porodu pa meseci napetih ugibanj o Suri.

Na isti dan kot Suri se je Brooke Shields, ki jo je Tom Cruise javno kritiziral zaradi jemanja antidepresivov po prvi nosečnosti (do zdaj sta bojno sekiro že zakopala in Brooke je bila celo gostja na pompozni poroki dvojca TomKat), in njenemu soprogu Chrisu Henchyju rodila hčerka Grier Hammond, ki se je tako pridružila sestri Rowan.

In prišla je ... Shiloh
27. maja se je v Namibiji rodila najbrž najbolj pričakovana zvezdniška dojenčica vseh časov: Shiloh Nouvel Jolie Pitt. Ime Shiloh naj bi bilo hebrejskega izvora in pomeni novi mesija. V strogo zastraženem razkošnem letovišču je Angelini Jolie in Bradu Pittu bolj ali manj uspelo ohraniti zasebnost njune družine in v miru pričakati rojstvo svojega prvega biološkega otroka (imata že posvojenca Maddoxa in Zaharo). Paru so pri tem na pomoč priskočile tudi namibijske oblasti - varovanje družine Jolie Pitt je bilo poostreno. Nekaj paparacev so celo izgnali iz mesta.

Angelina in Brad sta se srečala leta 2004, ko sta skupaj snemala film Gospod in gospa Smith, v katerem sta igrala poročena morilca, ki naj bi ubila drug drugega. Njuno razmerje že od prvega dne buri duhove, januarja lani pa je Brad sporočil, da se z ženo Jennifer Aniston (z njo je bil poročen, ko se je začela razvijati njegova romanca z Joliejevo) razhajata.

31. maja pa se je v senci Shiloh oskarjevki Rachel Weisz (nagrado je prejela prav med nosečnostjo) in režiserju Darrenu Aronofskyju rodil sin Henry Chance Aronofsky.

Sutton Pierce? Ne, Jayden James!
Drugi sin superzvezdnice Britney Spears in njenega skoraj nekdanjega moža Kevina Federlina se je rodil 12. septembra, le dva dni pred prvim rojstnim dnem njegovega starejšega brata Seana Prestona. Jayden sicer pred fotografskimi objektivi še ni debitiral, medijski pomp pa je zmeda o njegovem dejanskem spolu in imenu še podžigala. Najprej so se pojavile govorice, da je dečku ime Sutton Pierce, nato so ga mediji preprosto poimenovali "dojenček Federline", še vedno pa ga javnost ni videla.

Življenjska drama malčka se šele začenja, saj so se slavni starši manj kot dva meseca po njegovem rojstvu vrgli v najverjetneje dolgotrajno in umazano ločitev in bitko za lastništvo nad njim in njegovim bratom. Sicer pa je Jayden ime, ki izhaja iz angleškega jezika, pomeni pa Bog je slišal.

Afera z Madonninim posvojencem Davidom
Malavijec David se je pravzaprav rodil že leta 2005, a veliki dan njegove zelo javne zvezdniške posvojitve se je zgodil leta 2006. Ko sta ga oktobra k sebi vzela superzvezdnica Madonna in njen soprog, režiser Guy Ritchie, se je pojavila mednarodna pozornost medijev, politične debate, peticije malavijskih aktivistov za državljanske pravice - vsi so poskušali preprečiti Davidovo posvojitev. Še vedno se borijo v ta namen in se sprašujejo: je Madonni, mednarodni popzvezdnici. in Guyu Ritchieju dovoljeno poseči v življenje revnega afriškega dečka in ga vzgajati kot svojega?

Potem se je oglasil še Davidov biološki oče Yohane Banda, ki je pravzaprav podžgal vse skupaj, ko je medijem povedal, da bo Davida zvezdnica zares posvojila (predtem so njeni predstavniki to vztrajno zanikali). Kasneje je izjavil, da ni vedel, da Madonna dečka namerava obdržati. Zvezdniška družina je Bandi ponudila denarno pomoč, če bi dečka v Malaviju želel vzgajati sam, a je pomoč zavrnil. Drami navkljub David s svojo novo družino živi med ZDA in Londonom in se priučuje zvezdniškega življenja s svojo starejšo sestro, 10-letno Lourdes Leon, in šestletnim bratom Roccom Ritchiejem.

Tudi igralec Ewan McGregor in njegova žena Eve Mavrakis sta letos posvojila štiriletno deklico iz Mongolije, imata že dve biološki hčerki, 10-letno Claro in štiriletno Esther. Meg Ryan je posvojila deklico iz Kitajske, ime ji je dala Daisy True.

Dojenčki iz modnega sveta
Mali Johan se je 22. novembra rodil mami supermanekenki in očetu glasbeniku v večkulturni družini, v kateri glavno vlogo te dni igrajo prav otroci. Mamica Heidi Klum in njen soprog Seal sta najnovejšo pridobitev k družini (Heidi ima iz razmerja s Flaviom Briatorejem hčerko Leni, s Sealom pa sina Henryja) na ogled postavila v nemški reviji Gala. Johanu se tako kot Leni in Henryju obetajo potovanja po vsem svetu, dostop do najekskluzivnejših krajev in igra s slavnimi prijateljčki, kar je najpomembneje, pa zelo skrbna zvezdniška starša!

Tudi supermanekenka Linda Evangelista je v letu 2006 dobila prvega otroka, in sicer sina Augustina Jamesa Evangelista.

34-letna modna oblikovalka in hčerka Beatla Paula McCartneyja in njen mož Alasdhair Willis pa sta 8. decembra v Londonu dobila drugega otroka, deklico Bailey Lindo Olwyn. Bailey ima starejšega dveletnega brata Millerja. Njeno prvo srednje ime sta starša posvetila ljubljeni Stellini materi Lindi, ki je pred osmimi leti umrla za rakom dojk. Sir Paul ima zdaj štiri vnuke, Bailey je prva deklica med njimi.

Zaposlene zvezdniške štorklje
In še nekaj bolj ali manj znanih imen, ki so prvič, drugič, tretjič, celo osmič (!) vstopila v svet starševstva, po naključnem vrstnem redu in brez navajanja boljših ali slabših polovic, ki so imele vsekakor (domnevno) veliko vlogo pri velikem dogodku: Anna Nicole Smith, Adam Sandler, Gillian Anderson, Tobey Maguire, Jennie Garth, Russell Crowe, Jon Favreau, Elisabeth Shue, Jack Black, Matt Damon, Geri Halliwell, Woody Harrelson, Brendan Fraser, Chris O'Donnell , Mark Wahlberg, Jon Stewart, Angela Bassett, Holly Marie Combs, Fred Savage …

Tudi v letu 2007 bodo zvezdniške štorklje zaposlene, saj se naraščaj obeta vsaj Tori Spelling, Lindsay Davenport, Jaime Pressly, Amandi Peet, Juliu Iglesiasu in Keishi Castle-Hughes, dvojčke pa so "naročili" Marcia Cross, Patrick Dempsey in Diddy, ki ga je rojstvo hčerkic razveselilo že kar letos.

A. K.