Heardova ob izhodu iz sodišča s svojim dekletom, Bianco Butti. Foto: Reuters
Heardova ob izhodu iz sodišča s svojim dekletom, Bianco Butti. Foto: Reuters

57-letni Depp toži britanski tabloid the Sun zaradi članka, v katerem so zapisali, da je pretepal svojo 34-letno ženo, kar igralec ostro zanika.

Na posnetku, prikazanem na 14. dan zaslišanj, se Amberina sestra Whitney Henriquez pogovarja s prijatelji ob bazenu. Ena od prijateljic gleda njene poškodbe lica in roke ter jo vpraša, če se je stepla. Nato pa: "Ne morem verjeti, da te je Amber pretepla." Henriquezova na to odvrne, da o tem ne bo govorila.

Heardova in Depp sta se spoznala leta 2011 na snemanju filma Opiti dnevnik, poročila sta se leta 2015, ločila pa dve leti pozneje. Foto: Reuters
Heardova in Depp sta se spoznala leta 2011 na snemanju filma Opiti dnevnik, poročila sta se leta 2015, ločila pa dve leti pozneje. Foto: Reuters

Deppov odvetnik David Sherborne je povedal, da jim je posnetek poslal "anonimni vir", potem ko je dan pred tem Henriquezova pričala, da je njena sestra ni nikoli napadla, z njim pa da so hoteli pokazati, da ima Heardova že zgodovino fizičnih napadov.

Igralko so sicer leta 2009 aretirali zaradi fizičnega napada, ko je na letališču v Seattlu klofnila svoje tedanje dekle, umetnico Tasyo van Ree.

V četrtek je Henriquezova pred sodiščem dejala, da je Heardova ni nikoli udarila in zanikala, da bi se svoje sestre bala. Dejala je tudi, da je leta 2015 v Los Angelesu večkrat videla Deppa, kako je močno udaril Heardovo, je pa priznala, da ga je tudi ona, a "zgolj v obrambo".

Je Depp Heardovi diktiral izbor vlog?

Na strani Heardove je danes pričala tudi njena učiteljica igre Kristina Sexton, ki je igralko spoznala leta 2009 in z njo naglo razvila prijateljstvo.

Depp je vsak dan pred sodiščem zasut s cvetjem oboževalcev. Foto: Reuters
Depp je vsak dan pred sodiščem zasut s cvetjem oboževalcev. Foto: Reuters

Kot je dejala, je Heardova postala "živčna razvalina" glede izbora filmskih vlog, saj da jo je tako skrbel Deppov odziv.

Po navedbah Sextonove je Depp svoji nekdanji soprogi "diktiral" kariero in jo pozival, naj ne sprejme določenih vlog, ki da so "kurbirske".

Sextonova je povedala, da nikoli ni videla Deppa, da bi bil fizično nasilen s Heardovo, da pa ji je Heardova dejala, da jo je poskušal zadaviti.

Heardovi očital številne skoke čez plot

Sojenje naj bi se sklenilo prihodnji teden, številni pa se sprašujejo, zakaj je Depp sploh šel v tožbo, saj toliko umazanega perila ni bilo opranega še po nobeni zvezdniški ločitvi, ob vsem skupaj pa nihče ne izpade dobro.

Tako je sodišče med drugim poslušalo navedbe Heardove (s fotografijami vred) o Deppovih ekscesih pod vplivom mamil in alkohola, o sramotnih izpadih, kako da jo je tepel in ji očital ljubimkanje z vsakim soigralcem.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

On je na drugi strani navedel, da ga je v času zakona varala z Jamesom Francom in Elonom Muskom (s slednjim je bila po ločitvi od Deppa dejansko v krajši zvezi), kako se mu je iz maščevanja podelala v posteljo in kako ga je snemala v njegovih najmanj zveličavnih trenutkih.

Obramba ji očita tudi, da si vsak dan sproti gladko izmišljuje posamezne primere fizičnih napadov, ob tem pa sodišču predlaga fotografije, posnete isti dan, na katerih je igralka popolnoma brez poškodb.

Deppu v podporo se vsak dan pred sodiščem zberejo oboževalci, medtem ko Heardovi družbo v Londonu dela njeno novo dekle, direktorica fotografije Bianca Butti.