Zasebno življenje Whitney Houston so v zadnjih letih zaznamovale zakonske težave s pevcem Bobbyjem Brownom in boj z odvisnostjo od mamil. Foto: EPA
Zasebno življenje Whitney Houston so v zadnjih letih zaznamovale zakonske težave s pevcem Bobbyjem Brownom in boj z odvisnostjo od mamil. Foto: EPA

Organizatorji koncerta ameriške popdive so povedali, da se je 46-letna pevka veselila, da bo evropski del turneje odprla ravno v Parizu in da obžaluje, da mora koncert začasno odpovedati. "Whitney trpi za vnetjem zgornjih dihal in po posvetu z zdravnikom je morala nastop prestaviti. Whitney in njena skupina se opravičujejo, da so morali odločitev sprejeti tako na hitro," so prireditelji zapisali v izjavi. Turneja naj bi se tako začela v četrtek v Manchestru, nov datum za pariški koncert pa bo oznanjen kmalu.

Houstonova, ena najbolje prodajanih ženskih vokalistk vseh časov, se je lani po več letih boja z odvisnostjo od mamil vrnila na glasbeno prizorišče z albumom I Look To You, prvo novo ploščo po sedmih letih, ki se je zavihtela na vrhove ameriških in mednarodnih lestvic.

Razočarani avstralski oboževalci
A Whitneyjini nastopi na turneji z naslovom Nothing but Love v Avstraliji niso naleteli na najboljši odziv kritikov in oboževalcev, ki so odhajali z njenih koncertov že pred koncem, saj naj bi bila pevka razglašena, imela naj bi težave z dihanjem in bila videti izčrpana. Njena predstavnica Kristen Foster je v javnost poslala izjavo in zanikala, da ima Houstonova zdravstvene težave. Trdila je, da je v odličnem zdravstvenem stanju in "se ima na turneji in s svojimi oboževalci krasno".

Turneja Houstonove se je začela februarja v Južni Koreji, nato sta sledili Japonska in Avstralija. Do junija ima Whitney koncerte napovedane še po vsej Evropi, Sloveniji najbližje bo nastopila 19. maja na Dunaju.