Will Smith na vrhu Burj Khalife. Foto: YouTube
Will Smith na vrhu Burj Khalife. Foto: YouTube

Smithova nova serija je premiero ugledala v ponedeljek in je polna zabavnih, navdihujočih in čustvenih epizod, v katerih vidimo tudi ranljivo plat 53-letnega hollywoodskega zvezdnika, ki se je projekta lotil, da bi shujšal in se vrnil v staro formo.

Eden od vrhuncev je zagotovo njegov vzpon na Burj Khalifo.

Epizoda se začne s Smithovim branjem poglavja svoje prihajajoče avtobiografije, v kateri se spominja otroštva in svojega militantnega očeta Willarda Carrolla Smitha starejšega.

"Moj oče je bil moj junak. Tako od sebe kot od tistih okoli sebe je terjal popolnost. Odrastel sem z dvoreznim darom discipline," bere Smith.

Sorodna novica Kako odprti Dubaj v pandemiji stavi na vplivneže, turizem in precepljenost

O življenjskih izzivih

Ob tem se je spomnil anekdote, ko je bil star 11 let ter je oče njemu in njegovemu bratu naložil, da zgradita nov zid pred njegovo trgovino.

"Zdelo se mu je, da bo to dober projekt zame in za mojega brata Harryja. Spominjam se, kolikokrat sem pogledal v tisto luknjo in mi je vzela vso voljo," je povedal Smith. "A moj oče mi je rekel – nehaj razmišljati o prekletem zidu. Tvoja naloga je, da položiš opeko popolno, nato pa enako nadaljuješ z naslednjo."

Vrtoglavo visoka Burj Khalifa. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Vrtoglavo visoka Burj Khalifa. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Po skoraj letu dni sta brata zahtevno nalogo dokončala in se s tem naučila vztrajnosti. In prav s to epizodo v mislih se je zvezdnik Princa z Bel Aira lotil izziva izgubiti kilograme.

Po dveh tednih treningov z osebnim trenerjem in zelo počasnim hujšanjem je Will priznal, da "še nikdar ni bil videti tako slabo", a da namerava to popraviti.

Njegova rešitev? Poleteti v Dubaj. "Dubaj ustreza moji osebnosti. Kako gledam na svet, kako gledam na življenje. Če boš že zgradil stavbo, zakaj ne bi skušal zgraditi Burj Khalife?"

Na vrhu sveta

Igralec je povedal, da si je želel povrniti kondicijo, da bi bil "fizično in mentalno" čim bolj pripravljen na pisanje knjige.

Na Burj Khalifo se je najprej povzpel 160 nadstropij peš, nato pa na samo špico splezal s pomočjo naveze.

Posnetki z letalnika prikazujejo hollywoodskega zvezdnika, kako se zmagoslavno dotakne najvišje točke in uživa v dih jemajočem razgledu na metropolo.