Usain Bolt ima še vedno veliko pogodb z velikimi podjetji. Foto: AP
Usain Bolt ima še vedno veliko pogodb z velikimi podjetji. Foto: AP

Boltov menedžer Nugent Walker je sporočil, da je njegov varovanec v sredo opazil nepravilnosti na svojem računu, ki ga ima pri investicijskem podjetju Stocks and Securities Limited (SSL). Pri SSL-ju so potem tudi poklicali policijo, ki je začela preiskavo, piše Guardian.

O kolikšni vsoti je govor, niso sporočili, neuradno pa poročajo o več milijonih dolarjev.

"Bolt je komitent pri SSL-ju že več kot deset let, zato zdaj preverjajo vse njegove posle," je dodal Walker. Po neuradnih podatkih nekega zaposlenega v podjetju preiskujejo zaradi velike goljufije, zato nekateri domnevajo, da bi bil lahko vpleten tudi v primer Bolt.

Usain Bolt velja za enega najboljših atletov vseh časov. Še vedno je svetovni rekorder v teku na 100 in 200 metrov ter v jamajški štafeti 4 x 100 metrov, na olimpijskih igrah pa je zbral osem zlatih medalj.

Danes 36-letni zvezdnik se je upokojil leta 2017, a še vedno ima podpisanih več pogodb z največjimi svetovnimi podjetji. V letu 2016 je s sponzorstvi, denarnimi nagradami in honorarji od nastopov zaslužil 33 milijonov dolarjev, s čimer je bil z naskokom najbolje plačan atlet na svetu.