Randy in Evi Quaid sta ogorčena nad ravnanjem policije in nad mediji, ki so ju obravnavali kot kriminalca. Foto:
Randy in Evi Quaid sta ogorčena nad ravnanjem policije in nad mediji, ki so ju obravnavali kot kriminalca. Foto:

Randy in Evi Quaid sta junija, kot že nekajkrat prej, en teden dopustovala na razkošnem ranču San Ysidro v Santa Barbari. Ob odhodu sta, tako pravita, račun (okoli 10.000 ameriških dolarjev) plačala s posojilno kartico, nato pa se s tem nista več ukvarjala - vse do nekega septembrskega dne, ko je na njuno posestvo v Teksasu prihitela četa policistov in ju opozorila, da sta bivanje v hotelu "pozabila" plačati.

Randy račun plačal znova, a ...
V prvem intervjuju, odkar je vse skupaj "prišlo na dan", je Evi tiskovni agenciji Reuters razložila, da sta menila, da gre za kakšen nesporazum, zato je Randy letovišču poslal še ček, tokrat za polovico zneska, in jih obenem prosil, naj to upoštevajo pri obračunavanju računa posojilne kartice in naj prejetje čeka potrdijo v povratnem sporočilu.

Sporočilo, tako razlaga Evi, ni nikoli prišlo. Vrnili pa so se policisti in najprej aretirali njenega moža, nato pa še njo. Randy je nato plačal še drugo polovico računa, a to policije ni zadovoljilo. Zadevo so predali okrožnemu tožilstvu, ki je na sodišču vložilo ovadbo. Celotno dogajanje je zato vzbudilo tudi zanimanje medijev, ki so obširno poročali o zakoncih Quaid in tem, da ne plačujeta hotelskih računov.

Tožilec zbolel, Quaidova pa v zapor
A ko ima hudič mlade, jih ima veliko, pravi pregovor. In tudi v primeru Quaid je bilo tako - prva obravnava je namreč v zadnjem trenutku odpadla, ker je okrožni tožilec zbolel, zato tudi Quaidova nista šla na sodišče. Kmalu zatem pa so se na vratih njune hiše znova pojavili policisti in ju aretirali, ker se nista pojavila na sodišču. Kot je potožila Evi, so bili celo tako brezobzirni, da so jo vrgli v celico v moški zapor.

Hotel: Račun je plačan, zadeva končana
Quaidova sta zdaj besna tako na policijo kot na medije, ki so ju, kot pravi Evi, obravnavali kot dva navadna kriminalca. Zato bosta najverjetneje tožila. Koga in na podlagi česa, še ni povedala. V pisarni okrožnega tožilstva za zdaj molčijo, v hotelu pa so dejali, da je, kar zadeva njih, zadeva končana, saj je račun plačan.