Cara Delevingne se želi preizkusiti v igralstvu. Foto: EPA
Cara Delevingne se želi preizkusiti v igralstvu. Foto: EPA
Michelle Rodriguez
Delevingnova je zelo dobra prijateljica igralke Michelle Rodriguez. Foto: EPA
Cara Delevingne
Manekenka se bo preizkusila v Hollywoodu. Foto: EPA

21-letna Angležinja je svoji agenciji sporočila, da v manekenstvu ne vidi več izziva, zato bo zamenjala sprehode po modnih stezah za življenje v Hollywoodu. "Cara noče biti več model. Pravi, da jo to življenje preveč dolgočasi in izčrpava. Hkrati pa je v njem prisotnih preveč govoric," je poročal časopis Sunday People.

Manekenka bo sicer še sodelovala v velikih kampanjah in na revijah, toda pojavljala se bo vedno manj, saj - kot pravi sama - ne želi več, da je manekenstvo njena prva služba. Prve korake v svet igralstva je naredila leta 2012, ko se je predstavila z manjšo vlogo v filmski priredbi Tolstojeve Ane Karenine, kjer je zaigrala princeso Sorokino, letos pa se je pojavila v videoigri Grand Theft Auto V.

Delevingnova je zelo dobra prijateljica 35-letne Michelle Rodriguez. Na začetku januarja so ju fotografski objektivi zalotili med poljubljanjem sredi NBA-tekme med ekipama Detroit Pistons in New York Knicks. "Michelle pomaga Cari pri izdelavi njenega igralskega načrta. Cara velja za zelo zaželeno 'robo' v tem trenutku. Hollywoodski agenti, menedžerji in producenti že nestrpno pričakujejo, kaj lahko ponudi," je dejal vir za Sunday People.

Več kot samo prijateljici?
Manekenka in ameriška igralka sta prijateljici kratek čas, toda vmes jo je po poročanju britanskega Suna Delevingnova že povabila, naj se preseli k njej na Otok. "Obožujeta čas, ki ga preživita skupaj," je dejal vir za Sun. O njunem prijateljstvu so se mediji razpisali po njunih poljubih med košarkarsko tekmo v New Yorku. 35-letna zvezdnica franšize Hitri in drzni je že v preteklosti priznala, da je biseksualka, 21-letna manekenka pa je pred časom tvitnila: "Ne skrbi, igram v več kot eni ekipi."

Če Delevingnovi uspe "veliki met" v igralstvu, je na dobri poti, da s tem postane prva mlada britanska igralka po Keiri Knightley, ki ji je to uspelo.