Povezalo ju je vodenje Evrosonga. Njuna zgodba je za zdaj videti prav 'kičasto' posladkana ... Foto: MMC RTV SLO
Povezalo ju je vodenje Evrosonga. Njuna zgodba je za zdaj videti prav 'kičasto' posladkana ... Foto: MMC RTV SLO
Željko Joksimović
Željko je v Carigradu leta 2004 z balado Lane moje Srbiji pripel drugo mesto. Foto: EPA

Novico je v javnost "izblebetala" Željkova mati Vesna, ki pred novinarji ni mogla skriti navdušenja nad veselo novico. Čeprav je zaljubljencema obljubila, da je velika skrivnost pri njej na varnem, saj sta jo bodoča starša medijem nameravala razkriti po novem letu, so jo v intervjuju za srbski portal Alo! besede odnesle.

Željkova mati skoraj skakala od sreče
Najprej je potrdila, da so v teku priprave na poroko, nato pa: "Seveda bo v kratkem poroka! Še več, tudi otrok je na poti!" je kar vrelo iz nje, nato pa je Jovano pogladila po trebuhu. Dogodek se je zgodil na predstavitvi novega albuma pevke Jelene Tomašević. Jovana je bodočo taščo skušala ustaviti, a Vesna se ni dala: "Saj je vseeno, če so novinarji! Če je pa to tako vesela novica!"

"Željko bo čudovit oče"
Odnosi med Željkovo materjo in njegovo izbranko so odlični. "Jovana je naša ljubljenka. Presrečna sem, ker vidim, da je moj sin srečen in da nekoga iskreno ljubi. Srečni smo, ker zdaj prihaja še dojenček. Moj Željko je čudovit in tako jaz kot Jovana veva, da bo tudi sijajen očka," se kar ni mogla ustaviti Vesna Joksimović.

Ljubezen Željka in Jovane se je rodila na Evrosongu, ki ga je maja, po zmagi Marije Šerifović, organiziral Beograd. Predtem sta bila le znanca, ko pa sta bila izbrana kot voditeljski par, sta veliko časa preživela skupaj in si postajala vse bolj všeč. Čeprav sta bila takrat oba v zvezi, on z voditeljico Adriano Čortan, ona pa s producentom Aleksandrom Zeremskim, sta hitro razčistila z njima. Nekaj časa sta svežo ljubezen še skrivala, zdaj pa se rada pokažeta skupaj v javnosti.

36-letni Željko je bil enkrat že poročen, s srednješolsko ljubeznijo Vesno. V zakonu se jima je rodila hči Mina.

A. P.