Še vedno občasno stopi na oder. Foto: AP
Še vedno občasno stopi na oder. Foto: AP

Na filmskem festivalu v Torontu je premiero doživel tudi film Road Diary: Bruce Springsteen and the E Street Band, ki prikazuje zakulisje priprav na glasbenikovo najnovejšo svetovno turnejo, med katero je moral 74-letnik nekaj datumov preložiti zaradi peptične razjede in težav z glasom. V dokumentarcu pa je njegova žena Patti Scialfa razkrila, da so ji leta 2018 diagnosticirali multipli mielom, ki je redka oblika krvnega raka.

Kitaristka v E Street Bandu, ki Springsteena že desetletja spremlja na koncertnih odrih in je leta 2014 bil sprejet tudi v Dvorano slavnih rokenrola, je zaradi zdravstvenega stanja prekinila turnejo s skupino, poroča AP.

"Vpliva na moj imunski sistem, zato moram paziti, kaj bom počela in kam bom šla," je povedala, a dodala, da občasno še vedno pride na koncert in na odru zapoje nekaj pesmi, kar je po njenem mnenju "prava poslastica". "To je zdaj zame nova normalnost in s tem se strinjam," je pristavila 71-letnica, ki se je s "Šefom" poročila leta 1991, delovala pa je tudi kot sologlasbenica.

Tiskovni predstavnik Scialfe, ki se torontske premiere filma v Torontu ni udeležila, je delil, da dodatni podatki o njenem stanju, vključno s tem, ali se trenutno zdravi zaradi bolezni, ne bodo objavljeni.