Zoe bo upodobila legendarno pevko Nino Simone. Foto: Reuters
Zoe bo upodobila legendarno pevko Nino Simone. Foto: Reuters

Film, za katerega je scenarij napisala Cynthia Mort, ki bo najverjetneje sedla tudi na režiserski stolček, bodo začeli snemati sredi oktobra v Los Angelesu. Začetek snemanja so večkrat preložili, med drugim zaradi odhoda Mary J. Blige, ki je bila predvidena za glavno vlogo.

Zoe Saldani, ki je nedavno končala snemanje trilerja Out of the Furnace (Stran od ognja) s Christianom Balom in Caseyjem Affleckom, bo v filmu Nina delal družbo David Oyelow - nastopil je v filmih Zadnji škotski kralj in Služkinje -, odigral pa bo pevkinega menedžerja Cliftona Hendersona.

Glasba Nine Simone, s pravim imenom Eunice Kathleen Waymon, ki ni obšla njenih gospelovskih korenin, je bila močno prisotna v boju za enakopravnost temnopoltih v ZDA.

V svoji karieri je Nina, ki je zaslovela konec 50. kot pevka in tekstopiska, posnela približno 40 plošč, med njene najbolj znane interpretacije pa sodijo pesmi, kot so I Put a Spell On You, My Baby Just Cares for Me, Feeling Good in Don't Let Me Be Misunderstood. Umrla je leta 2003 v Franciji.