Bieber prek družbenih omrežij svoje oboževalce seznanja o praktično vsakem koraku, ki ga naredi v deželi 'tam spodaj'. Foto: Reuters
Bieber prek družbenih omrežij svoje oboževalce seznanja o praktično vsakem koraku, ki ga naredi v deželi 'tam spodaj'. Foto: Reuters
Justin Bieber
Grafit, ki je razjezil župana Gold Coasta. Foto: Instagram Justin Bieber

Z abstraktno "umetnino", narisano na steno, ki loči hotel od teniškega igrišča, je pustil svoj pečat med bivanjem v hotelu QT v Gold Coastu na jugu Avstralije, fotografijo grafita pa je nato objavil tudi na Instagramu, kjer je zanjo dobil več kot pol milijona "všečkov".

To sicer ni bilo prvič, da je kanadski popzvezdnik in idol najstnic po vsem svetu "izkoristil" bližnjo steno, saj je prek družbenih omrežij objavil tudi že svoje ustvarjanje v Kolumbiji in Braziliji.

Toda v Avstraliji se kljub zvezdniškemu statusu očitno ne bo "izmazal" tako zlahka. Župan Gold Coasta ni prav nič navdušen nad njegovim dejanjem, mnogi domačini pa se posmehujejo tudi temu, kar je narisal - več pošasti, risanega junaka Spužija Kvadratnika s križci namesto oči ter kapljico z enim očesom ter rožnatimi zobmi.

"Naj postanem belieber"*
"Mesto ima ničelno toleranco do grafitov. Ta grafit je kot ječmen na očesu in nima v mestu kaj iskati,"
je bil slikovit predstavnik tamkajšnjega župana Toma Tatea. "Če želi Justin na takšen način pokazati, kdo je, to res neprimerno. A konec koncev bo moral poskrbeti, da se bo grafit odstranil, pa če mu je to všeč ali ne. Če ne bo prišel sam, bo moral steno prepleskati hotel." Iz županove pisarne so Bieberju poslali tudi že opremo za odstranjevanje grafitov, a na žalost je že pred tem zapustil hotel in odpotoval v Sydney, kjer bo imel v sklopu svoje turneje Believe koncerta v petek in soboto.

Alternativa: petje božičnih pesmi
Duhoviti župan Gold Coasta je zvezdniku poslal tudi tvit z vsebino: "Vesel sem, da si se zabaval v Gold Coastu v Avstraliji. Želim si, da bi se kmalu vrnil k nam in počistil umazanijo, ki si jo pustil. Naj postanem #belieber." Nato mu je prek medijev še sporočil: "Samo pridi in počisti in vsi bomo veseli. Lahko pa si izbereš tudi možnost, da nam 7. decembra prideš zapet nekaj božičnih pesmi in me boš rešen. Odloči se sam." 19-letnik mu še ni odgovoril.

Z županovim mnenjem, da je grafit navadna packarija, pa se ne strinjajo upravniki hotela QT, ki so prepričani, da bodo prav zaradi poslikane stene dobili kakšnega obiskovalca več. "To umetnost želimo pustiti za njegove oboževalce, hkrati pa smo prepričani, da je to odlična dopolnitev razgibani umetniški sceni v mestu," so dejali.

*belieber je ime za oboževalca Justina Bieberja