Foto:
Foto:
Ricky Martin je ustanovil fundacijo za pomoč otrokom.

Ena prvih potez kapetana angleške nogometne reprezentance naj bi bil nastop v televizijskem pozivu za pomoč žrtvam. Unicef je sporočil, da bo televizijski oglas trajal 30 sekund, upajo pa, da bo bistveno pripomogel k 109 milijonom evrov pomoči, kolikor jih namerava organizacija nameniti otrokom na tem območju.

Zvezdniki v posebnih oddajah, namenjenih zbiranju pomoči
Madonna, Diana Ross, Maroon 5, George Clooney, Kevin Spacey in Uma Thurman pa bodo nastopili v posebnih oddajah, namenjenih zbiranju pomoči za žrtve katastrofe v Aziji.

Sočutje z žrtvami smrtonosnih cunamijev je pokazal tudi pevec Ricky Martin. Kreniti namerava na štiridnevni obisk na Tajsko, saj je zaskrbljen zaradi usode otrok, ki so ostali brez staršev.

Kot je povedal tiskovni predstavnik tajskega zunanjega ministrstva, naj bi Ricky Martin obiskal osirotele otroke na otoku Puket. Pevec je sicer ustanovitelj fundacije, ki se zavzema za odpravo spolnega izkoriščanja otrok in trgovanja z njimi.

Kampanji za pomoč žrtvam v Aziji se je pridružila tudi igralka in pop pevka Hilary Duff, medtem ko je 17-letna zvezda televizijskega šova Lizzie McGuire žrtvam v Aziji darovala del zaslužka s svojega koncerta, sicer namenjenega pomoči revnim in izkoriščanim otrokom.

Koncert v človekoljubne namene bodo 22. januarja pripravili v Cardiffu v Veliki Britaniji. Na njem bodo med drugim nastopili Manic Street Preachers, Eric Clapton in Jools Holland. Pričakujejo, da se ga bo udeležilo več kot 65.000 ljudi.