Holiday on Ice v svoje predstave vključujejo tudi svetovno znane drsalce in olimpijske zmagovalce. V preteklosti so tako za njih že drsali Sjoukje Dijkstra, Katarina Witt, Surya Bonaly, Robin Cousins in Philippe Candeloro. Foto: MMC RTV SLO
Holiday on Ice v svoje predstave vključujejo tudi svetovno znane drsalce in olimpijske zmagovalce. V preteklosti so tako za njih že drsali Sjoukje Dijkstra, Katarina Witt, Surya Bonaly, Robin Cousins in Philippe Candeloro. Foto: MMC RTV SLO
Holiday on Ice
Do zdaj so obiskali že 620 mest v več kot 80 različnih državah. Foto: MMC RTV SLO
Holiday on Ice
"Mystery" gledalca vodi skozi svet magije, skrivnosti in temačnosti in pričara potovanje v domišljijo - na ledu. Foto: MMC RTV SLO

Pred pravim spektaklom so se sedmi sili in naključnim obiskovalcem na drsališču sredi poslovno-trgovskega območja na robu Ljubljane predstavili trije izmed nastopajočih drsalcev Jodi Grace Barnes, Rob Williams in Stephanie Dal Porto ter menedžer produkcije Erik Gravendeel. "Mystery je čudovita predstava, s tega vidika, da veliko ljudi sodeluje v njem. Še posebno so velike točke z ansamblom, kostumi so neverjetni, osvetljava in postavitve na odru, kot jih še niste videli," je v pogovoru za MMC povedal Gravendeel.

Celoten pogovor z drsalcema Jodi in Robom ter menedžerjem Erikom Gravendeelom si boste lahko pogledali v prihodnjih dneh.

Gre za eno izmed največjih potujočih produkcij na svetu, ki obišče 110 mest v 20 državah vsako leto. "Pred začetkom turneje so potrebne od tri do štiri tedenske priprave, da že pripravljeno predstavo spravimo v tek. Prav za to (predstavo Mystery) smo se pripravljali tri tedne, da smo odšli na turnejo. Od osem do deset ur na dan smo bili na ledu in vadili ter ponavljali," je o naporu, ki ga povzročijo priprave na produkcijo, spregovorila Jodi.

Holiday on Ice v malem
V dopoldanski urah se je zbranim najprej predstavila Stephanie s solotočko, sledil pa je zelo razgiban nastop para, ki ga sestavljata Jodi in Rob. Predstavila sta del točke Planet Zodiak, ki je pravzaprav začetek drugega dejanja celotne predstave. Gre za predstavitev astroloških znakov z montažo različnih pesmi in likov v kostumih, ki se vrstijo od lepih do absurdnih. Nato pa sprehod v parku približa sceno bolj romantičnemu vzdušju.

"Moj največji strah med nastopom je, da ljudje ne bodo uživali v tem, kar počnem. Zato se trudim dati vse od sebe, ko stopim na led, da poskrbim, da bodo ljudje uživali," je o strahovih med nastopom spregovoril Rob.

Pestra vsebina, s pravljično konotacijo
Mystery gledalca vodi skozi svet magije, skrivnosti in temačnosti in pričara potovanje v domišljijo - na ledu. Na začetku vedeževalka vodi občinstvo skozi različne scene predstave. Na sredi ledu se odpre velikanska knjiga pravljic in prek iluzije se vedeževalka zamenja z Alico v Čudežni deželi. Poznana zgodba ob spremljavi glasbe sledi Alicinim avanturam z vsemi poznanimi liki, kot so beli zajec, Nori Klobučar in Rdeča kraljica.

Premiera drsalnega spektakla Mystery bo 29. januarja, njegova ponovitev pa prihodnji dan 30. januarja.

"Imamo dva para, tri solodrsalke in dva solodrsalca, ki izvajajo vse solistične točke. Videli nas boste drsati same. Ansambel pa ustvarja popolnoma drugo atmosfero, drugačen občutek na ledu, ker delajo vse kot enota," je o sami predstavi še dodala Jodie.

Popkultura v sami predstavi
Po odhodu Alice in druščine, glasba oživi Mračno Plesalko, drzno točko z mračnimi kostumi, ki je na meji bizarnega. Točka vsebuje tudi osupljiv niz letenja, ki ga spremlja glasba skupine The Afro Celt Sound System. Točka "Mešanica magije" je postavljena v vseameriško srednjo šolo, kjer srečamo tridimenzionalni šolski avtobus na sredini ledu in različne klasične pesmi. Nadaljuje z že omenjeno točko Planet Zodiak in se konča s poklonom filmskemu hitu The Wiz.

Utrinke s predstavitve si lahko pogledate v spodnji galeriji in videu.