Marko Vozelj ima Čukov dovolj. 'Grem na svoje!' Foto: Uradna stran Čukov
Marko Vozelj ima Čukov dovolj. 'Grem na svoje!' Foto: Uradna stran Čukov
Marko Vozelj in Maja Pucelj
Marko se je izkazal tudi kot odličen plesalec, saj je z Majo Pucelj osvojil turnir Zvezde plešejo. Foto: RTV SLO

Uspešnice Čukov iz zadnjih let, kot so Mi gremo pa na morje ali Pancer tanc, imajo ljudje sicer radi, ker so lahkotne in zabavne, a želim se odmakniti od tega.

Marko Vozelj

Marka smo v MMC-ju poklicali in preverili, kaj se je zgodilo, koliko časa je ideja zorela v njegovi glavi, ali že ime posneto kakšno samostojno pesem, kakšna bo zdaj usoda preostalih treh Čukov ... "Joj, to je še vse tako 'frišno', skoraj ničesar še ne vem. Sprašujete me, kot da bi nosečnico v prvih tednih vprašali, kakšnega spola bo njen otrok. Sem še čisto na začetku, Čukom sem povedal, ker nisem želel držati fige v žepu, kam bo zaplula moja kariera, pa bomo še videli."

No, nekaj nam je pa le uspelo izvedeti. Preberite!

Marko, po 18 letih zapuščate Čuke. Kako to, da je prav zdaj napočil ta trenutek?
Če bi odšel po treh ali 40 letih, vedno bi me vsi spraševali: Zakaj prav zdaj? So stvari, ki so nad nami in ki se jih ne da izbirat. Preprosto privrejo iz srca in ne da se jih načrtovati. Začutil sem tako močan klic, da je čas, da se od skupine poslovim in poskusim kot samostojni pevec, da se mu ni bilo mogoče upreti. Ko sem se pri sebi odločil, da grem, sem takoj povedal drugim članom skupine, najprej seveda Jožetu Potrebuješu. Vsi so bili presenečeni, a zadevo smo speljali brez kreganja. Prednovoletne oddaje smo posneli še skupaj, zdaj pa se počasi poslavljam od njih.

Marko Vozelj bo v petek, 18. januarja, ob 11. uri tudi gost MMC-jeve spletne klepetalnice.

V kakšne vode se boste podali na samostojni poti - morda v narodno-zabavne ali boste ostali popizvajalec?
To je, po pravici povedano, v tem trenutku tudi zame še skrivnost, saj se še iščem. Nisem takšne vrste človek, da bi dolgo časa nekaj pripravljal in nato v zadnjem hipu povedal sodelavcem. Zato sem najprej obvestil Čuke, ker se mi zdi to pošteno, še zdaleč pa nimam že posnete samostojne plošče, kje pa. Trajalo bo nekaj mesecev, da okoli sebe zberem ekipo, saj je sploh še nimam, in šele nato rečem, kakšen bo moj novi glasbeni slog.

Pa vendar, verjetno lahko pričakujemo odmik od glasbe, tipa Čuki?
Da, to je res. Sam pri sebi sem ugotovil, da želim izvajati glasbo z več srčnosti, več poudarka na besedilih, z melodijami, ki so bolj zahtevne in zapletene. Uspešnice Čukov iz zadnjih let, kot so Mi gremo pa na morje ali Pancer tanc, imajo ljudje sicer radi, ker so lahkotne in zabavne, a želim se odmakniti od tega. Zagotovo pa ostajam v popglasbi, saj to zvrst čutim, tudi moj vokal je primeren zanjo.

Kaj vaš odhod pomeni za Čuke, ali bodo nadaljevali kot trio ali bo skupina razpadla?
Srčno upam in želim, da ostanejo skupaj in še naprej ustvarjajo glasbo. Skupini je treba čestitati, ker je dejavna že toliko let. Sam bom kakšen mesec ali dva še ostal z njimi, saj sem jim jasno povedal, da sem jim pripravljen pomagati, dokler ne ugotovijo, kako naprej. Na njihovih nastopih pa ne bom več pel glavnih vokalov. Verjetno bodo poiskali novega pevca, a kaj več o tem ne vem.

Na desni si oglejte eno izmed uspešnic Čukov, skladbico Pancer tanc.

Mislite, da je mogoče, da še kdaj spet postanete eden izmed Čukov?
Vedno obstaja ta možnost, saj veste, nikoli ne reci nikoli. Vseeno pa sem z vsem srcem na svoji novi poti, saj si res močno želim, da uspem s samostojno kariero.

A. P.

Uspešnice Čukov iz zadnjih let, kot so Mi gremo pa na morje ali Pancer tanc, imajo ljudje sicer radi, ker so lahkotne in zabavne, a želim se odmakniti od tega.

Marko Vozelj