Zadnji ples, ki sta ga odplesala Maja in Marko, je bil dunajski valček. Foto: RTV SLO
Zadnji ples, ki sta ga odplesala Maja in Marko, je bil dunajski valček. Foto: RTV SLO
Finalisti turnirja
Po razglasitvi rezultatov so vsi skupaj tudi nazdravili. Foto: RTV SLO

Maja Pucelj in Marko Vozelj sta v finalni oddaji sicer le za las premagala Gordano Grandošek in Taijija Tokuhiso, a ker sta imela veliko prednost iz prvega finala, sta na koncu zbrala 201 točko.

Marko, član skupine Čuki, je za MMC povedal, da sta se z Majo, ki se s plesom aktivno ukvarja že 13 let, za zmago zelo trudila, saj sta trenirala vsak dan po najmanj dve uri. Priznal je, da so bili treningi precej naporni. Marko pred tekmovanjem Zvezde plešejo ni imel pravih izkušenj, saj se je plesa zadnjič učil pred maturantskim plesom. Razložil je tudi, kako sta si z Majo razdelila delo: on je izbral glasbo, ona in njen pravi soplesalec Peter Fileš pa sta sestavila koreografijo.

Kovačeva kobila tokrat ni bila bosa
Kot glasbenik se je potrudil, da bi vsakemu plesu izbral tudi primerno glasbo: "Rek, da je kovačeva kobila vedno bosa, v tem primeru ne drži." Izbral je štiri slovenske in štiri tuje skladbe, ki so navdušile sodnike in tudi gledalce.

Na vprašanje, kateri ples mu je bil najbolj všeč je odgovoril: "Nobenega ne bi mogel izpostaviti, saj bi bilo to tako, kot če bi starši morali povedati, katerega otroka imajo rajši. Vsi plesi imajo v sebi nekaj lepega."

Tanja Kozorog