Na Plesni zvezi Slovenije trdijo, da na 480 metrih ceste četvorke ne more zaplesati 11 tisoč maturantov. Foto: RTV SLO
Na Plesni zvezi Slovenije trdijo, da na 480 metrih ceste četvorke ne more zaplesati 11 tisoč maturantov. Foto: RTV SLO
Novo mesto
Plesali so tudi v Novem mestu. Foto: RTV SLO

Urški očitajo, da je priredila podatke o številu plešočih na letošnji Maturantski paradi.

Koordinator PZS-ja za prireditev European Quadrille Dance Festival, Rudi Kocbek, je na novinarski konferenci dejal, da so prepričani, da so objavljeni rezultati goljufija, in to nameravajo dokazati z vsemi razpoložljivimi pravnimi sredstvi.

Urška naj bi za Guinnessov rekord namreč prijavila tudi plesalce iz nekaterih mest, kjer je prireditev organiziral PZS. To naj bi storila zato, ker število samo njihovih plesalcev za rekord menda ne bi zadoščalo.

V Ljubljani le šest tisoč plesalcev?
Kocbek je za nazoren primer goljufije navedel prireditev v Ljubljani. Tam naj bi plesalo kar 11 tisoč maturantov, Kocbek pa trdi, da to ni mogoče. Četvorka se namreč že sedmo leto zapored pleše na isti lokaciji, na 480 metrih Slovenske ceste, in Kocbek zagotavlja, da v šestih vrstah na tej dolžini lahko pleše največ 6.000 plesalcev. Dejal je še, da bodo pri PZS-ju pripravili tudi simulacijo, da bi to dokazali.

V Urški obtožbe zanikajo
V Plesni šoli Urška odgovarjajo, da so Kocbekove javne obtožbe lažne in nedokazane. Trdijo, da želi Kocbek, ker rekorda ni mogel prijaviti sam, izničiti tudi uspeh drugih.

Sprašujejo se tudi, zakaj lani, ko je bil prijavitelj rekorda PZS - Rudi Kocbek, število plešočih 7.200 ni bilo sporno, letos, ko je plesni prostor povečan skoraj za tretjino, pa Kocbek trdi, da je prostora za največ 6.000 plešočih.

Na potrditev iz urada za Guinessovo knjigo rekordov je treba počakati še približno tri mesece, toda videti je, da bo v zvezi z (ne)doseženim plesnim rekordom na Maturantski paradi 2007 iz omar padlo še kar nekaj okostnjakov.