Bo Kekovim izbrancem uspel preboj v drugi krog? Foto: Reuters
Bo Kekovim izbrancem uspel preboj v drugi krog? Foto: Reuters

Slovenija, če bo imela srečo, bi lahko prišla v osmino finala ...

Raay

Upam, da bo Novakoviču in ekipi uspelo zadeti čimvečkrat in da se bodo uvrstili v drugi krog.

Radovan Žerjav

Napovedi so sicer precej nehvaležna stvar in najbrž so se tudi zaradi tega naši sogovorniki izmikali neposrednemu odgovoru, a večinoma so vsi optimisti - fantje pod vodstvom selektorja Matjaža Keka si zaslužijo vsaj osmino finala. Koliko pa imajo znani Slovenci in Slovenke sploh čas spremljati tekme svetovnega prvenstva?

Pevka Nuška Drašček priznava, da je v teh dneh precej zasedena z izpitnim obdobjem na akademiji za glasbo, "tako da ne spremljam čisto redno, si pa rada pogledam kakšno tekmo, seveda še posebej, ko igrajo naši". "Napovedujem težko, jim pa absolutno privoščim, da gredo naprej – zelo mi je všeč, da funkcionirajo kot trdna ekipa," je o tem, kakšno končno uvrstitev napoveduje naši izbrani vrsti, dejala pevka in dodala, da posebnega favorita nima.

"Od tam naprej je vse mogoče"
"Nogomet je zagotovo najpomembejša postranska stvar," je o pomenu te priljubljene igre z žogo dejal predsednik SLS-a Radovan Žerjav in dodal, da sveda, navija za slovensko reprezentanco. "Upam, da bo Novakoviču in ekipi uspelo zadeti čimvečkrat in da se bodo uvrstili v drugi krog. Od tam naprej pa je vse mogoče." Sicer pa stavi na Južnoameričane oz. na Argentino in Brazilijo.

Tudi Kevin Koradin, pevec skupine Tide, seveda spremlja največji športni dogodek tega poletja: "Gledam vse tekme, če le imam možnost, favorita pa še nimam, ker še nisem videl vseh ekip igrati. Vso srečo želim našim in ... naj zmaga najboljši."

Raay: Lahko bi prišli v osmino finala
Glasbenik ter vodja in ustanovitelj skupine Tangels, Raay je glede slovenskih možnosti za napredovanje v drugi del precej optimistične: "Slovenija, če bo imela srečo, bi lahko prišla v osmino finala ..." O tem, kako vneto spremlja tekme, pa pravi, da je ob vsej medijski pozornosti nogomet te dni težko zgrešiti: "In tako je tudi prav, to je velika promocija za našo malo Slovenijo. Sicer pa je naš Mitja najbolj vnet navijač nogometa v naši skupini in nas zelo dobro obvešča o vsem kar se dogaja. "

O nogometu smo se že pred časom pogovarjali tudi s pesnikom in politikom Cirilom Zlobcem, ki nam je že pred začetkom SP-ja MMC-ju razkril, da tekem verjetno ne bo gledal, saj je prepričan, da se bo ta mesec govorilo samo o nogometu, zato ne bo treba spremljati tekem, da bi izvedel rezultat. "Toliko bo teh ponovitev, komentarjev, da mi bo šlo na živce".

Slovenija, če bo imela srečo, bi lahko prišla v osmino finala ...

Raay

Upam, da bo Novakoviču in ekipi uspelo zadeti čimvečkrat in da se bodo uvrstili v drugi krog.

Radovan Žerjav