Mateja bo že od septembra del Marieve oddaje. Foto: MMC RTV SLO
Mateja bo že od septembra del Marieve oddaje. Foto: MMC RTV SLO
Drugouvrščena Urška Steklasa
Mario za MMC
Zmagovalka Mateja Knaus

Napetost, ki se je stopnjevala skozi ves sobotni dan, je dosegla svoj vrhunec, ko se je voditelj oddaje Spet doma, Mario Galunič, postavil med obe tekmovalki in razglasil dekle, ki je od februarja do konca maja uspešno prestala vse preizkušnje v rubriki Nova zvezda si ti. S šopkom in steklenim pokalom se je okitila Prekmurka Mateja. Vidno šokirano in veselo smo ujeli takoj po zmagi. "Ljudje so tisti, ki so me izbrali," je poudarila po njenem zadnjem nastopu v tej sezoni. Kot je povedal Mario, bo namreč nova zvezdnica njegova družba že od septembra naprej. "Dobila bo posebno zadolžitev, posebni del oddaje. Ne bo pa še spuščena v vse skrivnosti našega dela," je povedal voditelj.

"Če se zelo potrudim v teh treh mesecih, potem bo šlo tudi naprej," je svoje načrte razkrila Mateja. Toda na vrhu je bil prostor samo za eno, kar pa drugouvrščen Urške ni potrlo. "Sem evforična, vesela. Uspeh je priti v finale. Vsak, ki je prišel do njega, lahko to potrdi," je povedala Trebanjka, za katero tudi Mario napoveduje svetlo prihodnost. "Zelo žal mi je za Urško, ker sva se skozi vse tekmovanje zelo ujeli. Na koncu je prostor samo za enega," je lepe besede za svojo nasprotnico našla zmagovalka, ki pa ji ne bi odstopila minute v novi rubriki. "Jaz bi rajši imela svojo," se je pošalila Urška in s tem jasno napovedala, da se ne bo zadovoljila z zvezdniškimi drobtinicami.

Pot do prepoznavnosti
Obe dekleti sta nastopili po sedemkrat. Dolenjka Urška je v prvi oddaji gledalce prepričala z recitacijo Lepe Vide, prvič pa je občinstvo zabavala že v šestem razredu kot Helena Blagne. "Naravnost, spontanost, zgovornost, kot rečejo misice, nasmešek," so bili po besedah Urške tisti aduti, ki so prepričali njene navijače, da so jo obdržali v boju do konca.

Tudi Mateja, ki prihaja iz vasi Dolenci, študira pa v Ljubljani, je krstni nastop v oddaji prebila z razlaganjem v domačem narečju, torej prekmurščini. "Če si sproščen, tudi treme nimaš, in če se vživiš v ta svet, je to magija," je svojo najmočnejšo lastnost, ki ji je prinesla med drugim tudi večjo prepoznavnost, razkrila Mateja.

K. K.

Drugouvrščena Urška Steklasa
Mario za MMC
Zmagovalka Mateja Knaus