Dragan Bulič rad spremlja nogomet, vendar v tej sezoni ni imel ekipe, za katero bi navijal. Pred finalom je precej nevtralen, le zaradi prijatelja, ki mu obljublja zastonj pijačo, bo bolj na strani angleških prvakov. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Dragan Bulič rad spremlja nogomet, vendar v tej sezoni ni imel ekipe, za katero bi navijal. Pred finalom je precej nevtralen, le zaradi prijatelja, ki mu obljublja zastonj pijačo, bo bolj na strani angleških prvakov. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Sandra Adam si bo finalno tekmo ogledala s svojim fantom in navijala za Barcelono. Foto: MMC RTV SLO
Borut Pahor
Borut Pahor ni povedal, za koga bo navijal, ceni pa trenerja Manchester Uniteda Alexa Fergusona. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Pred sobotnim finalom Lige prvakov med Manchester Unitedom in Barcelono smo znane Slovence vprašali, kdo bo zmagal oziroma za koga bodo navijali.


Tilen Artač (humorist in imitator): "Stroka govori za Barcelono, ampak tudi Manchester lahko preseneti. Sem malce bolj na strani Barcelone, čeprav sem, če igrata Barcelona in Real, za Real. Angleški nogomet je trd, ni usmiljenja, Španci so bolj elegantni. Zdi se mi, da bo očitna razlika med slogom igre, ne nazadnje tudi oba trenerja gojita poseben sistem. Z Messijem v napadu lahko Barcelona kaznuje že eno majhno napako nasprotne ekipe."

Sandra Adam (aktualna mis Slovenije): "Obe ekipi sta vrhunski. Čeprav nogometa načeloma ne spremljam, bova s fantom navijala za Barcelono in Messijeve spretnosti."

Zvone Šuvak (nekdanji hokejski as): "Ker sem na jadranju na Kornatih, bom poskušal poiskati televizor, da si bom lahko ogledal ta spektakel. Mislim, da ima Barcelona prednost, čeprav se Manchester ne bo pustil. Stavil bi na Barcelono."

Dragan Bulič (glasbeni urednik in lanski dobitnik viktorja za življenjsko delo): "Ker je lastnik England puba moj prijatelj in je obljubil, da bo ob naslovu Manchestra v ponedeljek 'častil' pijačo, sem morda malo bolj na strani Angležev, sicer pa sem precej nevtralen. Nazadnje sem v Ligi prvakov navijal za Maribor in še zdaj se mi zdi znanstvena fantastika, da mu je uspelo igrati med elito. Naj povem, da bo nocoj na Wembleyju vseeno tudi slovenski nogometaš - Sebastijan Cimerotič. Srečala sva se pred dnevi in mi je omenil, da mu je kolega priskrbel vstopnico."


Miran Pavlin (nekdanji nogometni reprezentant): "Navijam za Manchester, ker sem navijač Reala, ki ga je izločila Barcelona, zato sem bil slabe volje. Mislim, da bo tekma zelo izenačena. Messija ne moreš kriti ena na ena, je najboljši na svetu, ampak z Vidićem in Ferdinandom ima Manchester dobro obrambo in oba ga lahko ustavita. Predvsem računam na napad Manchestra in menim, da lahko zabije en gol več kot Messi. Upam, da se bodo oddolžili za poraz v Rimu pred dvema letoma."

Petra Majdič (nekdanja smučarska tekačica): "Načeloma mi je bolj simpatična Barcelona, ampak to je bolj stvar trenutnega navdiha. Rekla bom raje takole: rada gledam dober nogomet!"

Borut Pahor (predsednik slovenske vlade - o finalni tekmi je govoril ob koncu četrtkove novinarske konference): "Pri Barceloni mi je všeč želja po igranju dobrega nogometa, da so razigrani, da uživajo v igri in da pripravijo navijače do triumfa navdušenja zaradi spektakla dobrega nogometa. Pri Manchester Unitedu je treba spoštovati fenomenalno taktiko sira Alexa Fergusona, ki je v tej sezoni ekipo že popeljal do naslova angleškega prvaka. Skupaj z nogometaši lahko pripravi navijače do spoštovanja njegovih odločitev. Od trenerjev bolj z veseljem spremljam samo pobalinskega Mourinha. Ta mi je še bolj všeč zaradi vročekrvnih odločitev, to pa zato, ker je v meni nekaj mediteranskega temperamenta."