Glavni oder se je med našim ogledom še pripravljal na večerno dogajanje. Foto: MMC RTV SLO
Glavni oder se je med našim ogledom še pripravljal na večerno dogajanje. Foto: MMC RTV SLO
Rock Otočec
Prizorišče pa se že dva dni vztrajno polni. Foto: MMC RTV SLO

Posebnost letošnjega Rock Otočca je v njegovem trajanju - trajal bo kar pet dni. In že drugo leto zapored so njegovi snovalci pripeljali ob Krko svetovno znana glasbena imena, med katerimi prednjačijo etnopunkerji Gogol Bordello. "Prišli so okoli pol enih zjutraj z dvema avtobusoma. Za vsakega je bil seznam, kakšno hrano in pijačo jim moramo pripraviti. Hoteli pa so nas testirati, ali bomo šli skozi vse te zahteve in so vmes napisali, da želijo afganistanski heroin, in smo odpisali, da ga imamo pakiranega samo po dva kilograma (smeh). To je bila njihova šala, da so preverili, ali smo bili dosledni," je pojasnil Kek.
Skupina ima za seboj številne nastope tudi na največjih ameriških in evropskih festivalih, na turneje pa so se podali s skupinami, kot so Primus, Flogging Molly in Cake, svetovno prepoznavnost pa so dosegli tudi z nastopom z Madonno na koncertu London Live Earth leta 2007, kjer so skupaj zaigrali skladbo La Isla Bonita in v njenem filmu Filth And Wisdom. Na oder prihaja že v sklopu današnjega dogajanja.

Prav tako pa bodo obiskovalci danes lahko pospremili nastope Manouche, Movits! in Hladnega Piva. Povsem ob koncu pa pridejo glavne zvezde, ki jutri že nadaljujejo svojo pot proti InMusicu (reportažo s festivala si boste na MMC-ju lahko prebrali v ponedeljek), kar je bil hkrati glavni razlog, da se je letošnji Rock Otočec začel že sredi tedna. "Lani je bil InMusic en teden prej in mi smo računali, da ga ne bodo prestavili. Zgodilo pa se je tako, da so ga prestavili. Potem je še v Beogradu festival, tako da nismo sami," je o konkurenci spregovoril Kek.

A za najbolj vztrajne bodo vrata "raja" odprta vse do nedelje. Kaj vse jih čaka na prizorišču in še več zanimivosti o festivalu, pa si lahko pogledate v spodnjih videih, ki so nastali danes popoldne ob sprehodu MMC-ja s Kekom po prizorišču.

Vhod na prizorišče

Pred malim odrom in drugimi skritimi kraji festivala

Pred glavnim odrom in v zaoderju