Takole so evrovizijski ples plesali v Barceloni. Foto: Eurovision.tv
Takole so evrovizijski ples plesali v Barceloni. Foto: Eurovision.tv

Ta dan bo namreč ekipa norveške radiotelevizije NRK v slovenski prestolnici snemala del, kot napovedujejo, "spektakulanega plesnega nastopa", ki si ga bodo lahko milijoni gledalcev nato ogledali v finalnem večeru letošnjega izbora za pesem Evrovizije, ki bo 29. maja v Oslu.

Ljubljana je namreč eno izmed izbranih mest, ki bodo sodelovala pri snemanju videoposnetka množičnega poplesavanja, ki so ga poimenovali "evrovizijski flash mob dance". Izraz "flash mob" pomeni dogodek, ko se skupina ljudi nenapovedano zbere na nekem kraju, izvede svoj ples in se nato tudi razide.

Evrovizijski ples bo posnet v le nekaj izbranih državah - v gostiteljskem Oslu, Düsseldorfu, Vilni, Reykjaviku, Barceloni, Londonu in seveda v Ljubljani. Organizatorji vse, ki bi želeli plesati, o vsem obveščajo tudi prek spletne socialne mreže Facebook.

Vsi, ki bi želeli sodelovati pri snemanju plesa, morajo na Tromostovje priti pripravljeni. Plesne korake se lahko naučite tudi s pomočjo spodnjih videev. Navodila za korake so v angleščini.

Evrovizijski ples, prvi del

Evrovizijski ples, drugi del
Evrovizijski ples, tretji del
Evrovizijski ples, četrti del