Voditeljska ekipa kanala Naked News. Foto: Naked News
Voditeljska ekipa kanala Naked News. Foto: Naked News

Goli intervju je namreč nova rubrika v oddaji Red carpet, ki jo predvajajajo na hrvaški Novi TV. Sabina slačenje pred kamero sicer že obvlada, saj je od lanske jeseni, poleg Gianne Apostolske in Suzane Buntić, v isti oddaji vodila tudi rubriko Gole vijesti (Gole novice).

Ideja za pomanjkljivo oblečeno podajanje novic pa ni zrasla na hrvaškem, temveč na kanadskem zelniku. Junija 2000 sta Fernando Pereira in Kirby Stasyna predstavila koncept Naked News - spletni novičarski kanal, ki je imel geslo: "Program, ki ne skriva ničesar." Voditeljica je začela najprej popolnoma oblečena, ob vsaki naslednji novici pa je odvrgla kos oblačila.

Obiske so šteli v milijonih
Prva (in takrat edina) voditeljica je bila Victoria Sinclair, dokler je bila stran še brezplačna, pa je na vrhuncu svoje priljubljenosti zaznamovala tudi do 6 milijonov obiskov mesečno. Od leta 2002 je brezplačno ponujala le še del vsebin, od leta 2004 pa si njenega programa ni bilo več mogoče ogledati zastonj. Občasno so se v programu pojavljale tudi ulične ankete, kjer so novinarke vprašanja zastavljale zgoraj brez.

Različice in parodije
Ustvarili so tudi moško različico Golih novic, ki naj bi imela za osnovno ciljno skupino žensko občinstvo, a je hitro postala uspešnica v gejevski skupnosti. Fenomen Naked News je kmalu dobil svoje različice tudi drugod po svetu, pojavilo pa se tudi precej parodij na to temo. V eni izmed epizod serije Leteči cirkus Montyja Phytona je Terry Jones tako med poročanjem o gospodarskih novicah uprizoril striptiz.

T. H.

V spodnjih videoposnetkih si lahko ogledate nekaj novičk, ki so jih napovedale bolj ali manj oblečene voditeljice Golih novic po svetu.