Rok Žlindra in Kalamari se bodo predstavili v drugem polfinalnem večeru 27. maja. Nastopili bodo 11. po vrsti. Foto: MMC RTV SLO
Rok Žlindra in Kalamari se bodo predstavili v drugem polfinalnem večeru 27. maja. Nastopili bodo 11. po vrsti. Foto: MMC RTV SLO

Pred izborom za pesem Evrovizije so na TV Slovenija pripravili dve oddaji, v katerih bodo predstavili vse skladbe, ki se bodo letos potegovale za prestižno glasbeno zmago. V oddajah pa ne bodo le predstavljali pesmi, pač pa se bodo tudi pogovarjali z nekdanjimi zmagovalci Eme, med drugim tudi z Omarjem Naberjem, Nušo Derenda, s Coletom Morettijem, z Dušanom Hrenom, s Tomažem Miheličem, z Alenko Gotar in Matjažem Bogatajem iz zasedbe Quartissimo, ki nas je zastopala lani.

Prvo oddajo predstavitve skladb pesmi Evrovizije 2010 si boste lahko ogledali nocoj na 2. programu TV Slovenija in na MMC-ju ob 20.50, drugo pa prihodnji teden.

Poleg glasbenikov bo Andrej Hofer v oddajah gostil tudi nekaj starih znancev Evrovizije in Eme - Bernardo Žarn in Petra Polesa, Mišo Molk, Andrea F. in še koga. Svoj pogled na prireditve pa bo razkril tudi Miran Cvetko, predsednik kluba oboževalcev pesmi Evrovizije.

Za vse tiste, ki ste neučakani, pa vam v MMC-ju že zdaj ponujamo nekaj naključno izbranih skladb, ki jih bomo lahko slišali 25., 27. in/ali 29. maja v Oslu. Na stavnicah sicer najbolje kotirata skladbi Nemčije in Azerbajdžana, najslabše pa kaže Makedoniji in Sloveniji.

Grčija: Giorgos Alkaios & Friends - OPA!
Azerbajdžan: Safura - Drip Drop
Nemčija: Lena - Satellite
Albanija: Juliana Pasha - It's All About You
Hrvaška: Fennimen - Lako je sve
Belgija: Tom Dice - Me And My Guitar
Francija: Jessy Matador - Allez, Ola, Ole
Srbija: Milan Stanković - Ovo je Balkan
Armenija: Eva Rivas - Apricot Stone
Švedska: Anna Bergendahl - This is my life
Islandija: Hera Björk - Je Ne Sais Quoi
Portugalska: Filipa Azevedo - Há Dias Assim
Malta: Thea Garrett - My Dream
Bosna in Hercegovina: Vukašin Brajić - Thunder And Lightning
Latvija: Aisha - What For? (Only Mr. God Knows Why)
Španija: Daniel Diges - Algo Pequeñito
Belorusija: 3+2 - Butterflies
Nizozemska: Sieneke - Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie)
Moldavija: SunStroke Project & Olia Tira - Run Away