Njen zadnji izdelek Loud je od novembrske izdaje kupilo že skoraj 900.000 ljudi. Foto: EPA
Njen zadnji izdelek Loud je od novembrske izdaje kupilo že skoraj 900.000 ljudi. Foto: EPA

22-letna zvezdnica z Barbadosa je ta uspeh dosegla konec tedna, ko se je njena zadnja uspešnica, skladba What's My Name, z drugega mesta dvignila še za stopničko višje.

Nič slabše se ne godi njenemu albumu Loud, ki je na Otoku prav tako številka ena. Podoben "dvojček", torej sočasno prvo mesto na lestvici singlov in albumov, je Rihanni uspel že leta 2007, ko je kraljevala z nalezljivo popskladbo Umbrella in albumom Good Girl Gone Bad.

Zvezdnica je prva ženska, ki ji je na britanskih lestvicah uspelo pet zaporednih let zlesti prav na vrh, tudi pri pevcih pa je to v vsej zgodovini uspelo le nekomu - legendarnemu kralju popa Elvisu Presleyju, ki je s singli zmagoval med letoma 1957 in 1963.

Bi jih znali našteti?
Da je Rihanna v Veliki Britaniji res "vroča roba", dokazuje tudi podatek, da ima trenutno na uradni britanski lestvici med deseterico singlov poleg zmagovalne še dve svoje pesmi - Only Girl (In The World) in Who's That Chick. Pesem Only Girl (In The World) jo je prav na vrh britanske lestvice ponesla v lanskem letu, pred to skladbo in aktualno uspešnico What's My Name pa so takšen uspeh dosegle tudi Run This Town (2009), Take A Bow (2008) in Umbrella (2007).

Poslušajte vse Rihannine single, ki so se uvrstili na vrh britanske lestvice.

Umbrella (2007)

Take A Bow (2008)

Run This Town (2009)

Only Girl (In The World) (2010)

What's My Name (2011)