Prikupna Hailee je nova zvezdica Hollywooda. Foto: EPA
Prikupna Hailee je nova zvezdica Hollywooda. Foto: EPA
Hailee s soigralcem Jeffom Bridgesom v Pravem pogumu. On je oskarja osvojil že lani - bo letos na vrsti ona? Konkurenca je huda. Foto: EPA

Kalifornijska najstnica je bila izbrana za vlogo maščevalne Mattie Ross v vesternu Pravi pogum bratov Coen med tisočimi mladimi igralkami po vsej Ameriki. In prav ta vloga ji je v torek prinesla prvo oskarjevsko nominacijo.
"Spala sem, ko so oznanili nominacije. Zbudila sem se, ko sem slišala moje starše kričati v drugi sobi. Zelo, zelo nadrealistično je. Ko sem se zbudila, sem pomislila, da prav gotovo še sanjam. To je noro," je povedala za Reuters.

Preberite še o drugi mladi oskarjevski nominiranki:
Jennifer Lawrence, vroča novinka

Hailee se je rodila 11. decembra 1996 v Tarzani v Los Angelesu staršema Cheri, notranji oblikovalki filipinsko-afro-ameriškega rodu, in Petru, osebnemu trenerju fitnesa judovskega rodu. Od leta 2008 jo šolajo doma. Igrati je začela pri osmih letih, se pojavila v nekaj reklamah in najstniških TV-filmih. Vloga v Pravem pogumu pa jo je izstrelila v zvezdniško orbito.
Ne bo še ena Lindsay
Nadarjena 14-letnica pa pravi, da se misli ogniti "prekletstvu" otroških zvezdnikov, ki doleti toliko mladostnikov v Hollywoodu. Za HollywoodLife.com je zatrdila, da namerava ostati prizemljena pri osvajanju Hollywooda: "Vzgojili so me, da sem to, kar sem, in da delam tisto, kar rada počnem, in mislim, da če imam rada, kar počnem, sem na pravi poti."
In čeprav v Pravem pogumu igra lik, ki je zrelejši od svoje starosti, je Hailee v resničnem življenju ostala otrok po srcu, ki v prostem času počne normalne najstniške stvari. "Stalno se pogovarjam s svojimi prijatelji, stalno sem z njimi, pa če gremo v kino, v nakupovalno središče ali pa si samo pošiljamo sporočila," pove.
Hailee o tem, da ima najboljšo službo na svetu, pravi, da je še vedno očarana nad prednostmi zvezdništva, kot so podelitve nagrad in zabave. "Vsak zvezdnik me popolnoma prevzame, tako da sem zares navdušena, da vidim vse te ljudi v živo," pove navdušeno.