Američanka je že lani po razglasitvi najlepše v Sanji krono in lento sprejela zelo čustveno. Foto: EPA
Američanka je že lani po razglasitvi najlepše v Sanji krono in lento sprejela zelo čustveno. Foto: EPA
Medtem ko je Millsova naziv najlepše odnesla nazaj v Združene države Amerike, je druga spremljevalka postala 22-letna predstavnica Venezuele Adriana Vasini (na fotografiji), prva pa 20-letna predstavnica Bocvane Emma Wareus. Foto: EPA
Lana Mahnič Jekoš
Naša mis, ki je v času priprav imela priložnost, da izmenja nekaj besed z Millsovo, že nestrpno čaka nedeljo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Moj fant Franklin me je danes presenetil s povabilom na zasebni ogled zgodovinske cerkve svetega Petra v Westminstru, tu v Londonu. Ob prihodu sva spoznala prijaznega vodiča, ki nama je predstavil zgodovino cerkve in naju celo peljal na nekaj lokacij, ki sicer niso na ogled širši javnosti. Med ogledom je dvignil vijoličasto vrv, ki nas je pripeljala do stopnišča, ki je vodilo do kora. Med hojo je začel govoriti o pomembnosti nazivov, vklesanih v tla. Nato pa je za trenutek odšel, da sva s Franklinom lahko vpila vse novo znanje. Vsaj tako sem mislila. V tistem trenutku je Franklin pokleknil na koleno in me zaprosil," je na uradni spletni strani izbora svoj srečni trenutek delila Millsova.

Finalni izbor za mis sveta bo RTV SLO 2 predvajal 6. novembra ob 21.30.

"Kot vsi veste, sem zelo čustvena oseba, zato so začele solze padati povsod. Na moj prstanec je nataknil osupljiv prstan in vsi drugi obiskovalci, ki so se takrat mudili v cerkvi, so nama začeli ploskati, ko sem dahnila 'da'," je še nadaljevala Millsova. Ob tem je še zapisala, da si ni nikoli predstavljala zaroke na tako veličastnem kraju, kaj šele na mestu, kjer so si številni drugi zaljubljenci pred njo in Franklinom izmenjali zaobljube.

19-letno Američanko, ki prihaja iz mesta Louisville v zvezni državi Kentucky, je svet spoznal lani, na izboru za mis sveta v Sanji na Kitajskem. Za njo je leto nepozabnih dogodivščin in novih poznanstev.

Z Millsovo pa je pred dnevi imela priložnost poklepetati tudi naša predstavnica na letošnjem izboru za mis sveta Lana Mahnič Jekoš.

Naša mis je Američanko opisala kot zelo prisrčno, simpatično in preprosto. Med drugim je aktualno mis sveta v njunem pogovoru vprašala, kaj je najpomembneje oziroma kaj žirija najbolj ceni? Odgovor Millsove je bil, da si preprosto to, kar si, da izžarevaš svojo pozitivno energijo in da uživaš v dani izkušnji.