Helen ovita v britansko zastavo. Foto: Esquire
Helen ovita v britansko zastavo. Foto: Esquire

Čeprav igralka šteje že 65 let, ni nič manj zapeljiva kot mlajše kolegice, kar dokazuje izbor bralcev revije Esquire, ki so med 25-letno Megan Fox in štirideset let starejšo Helen za najbolj zapeljivo in seksapilno razglasili zadnjo.

Pri Esquiru so se odločili znova k sodelovanju povabiti Helen Mirren, ki se je z veseljem odzvala povabilu, čeprav je morala za snemanje odvreči oblačila. A igralka na fotografiji ne pokaže vseh svojih čarov, saj je ovita v britansko zastavo Union Jack, s čimer je navdušila svoje rojake.

Leonardo navdušil igralko
Helen je za Esquire dejala, da je najlepši kompliment prejela na podelitvi oskarjev, ko je osvojila žlahtni kipec: "Ko vsi odidejo s strehe, spustijo zlate lističe v obliki kipa. Leonardo Di Caprio se mi je takrat približal, se mi priklonil in poljubil roko. Nič ni rekel, ampak to je bil magičen trenutek, zelo lepa gesta."

Britanka, ki je leta 2007 prejela oskarja za vlogo kraljice Elizabete v filmu Kraljica, se je v intervjuju tudi pošalila: "Kadar koli vidim kraljico, pomislim: 'Evo me, tukaj sem'".

Kar se tiče denarja, Helen ne razume, zakaj morajo biti dizajnerska oblačila tako draga: "Ta cela stvar z oblačili je nora. Lahko porabite le nekaj dolarjev v trgovinah z rabljenimi oblačili, lahko pa jih kupite za nekaj tisoč dolarjev v trgovini. Na ulici pa ne boste opazili, katero oblačilo je drago, katero pa je poceni."