Katherine Heigl za svojo skoraj zapravljeno kariero krivi napačne odločitve in jezo. Foto: EPA
Katherine Heigl za svojo skoraj zapravljeno kariero krivi napačne odločitve in jezo. Foto: EPA
Katherine Heigl
V zadnjih letih se je igralka posvetila predvsem ugotavljanju, kaj si pravzaprav želi. Foto: EPA
Katherine Heigl
Več časa je posvetila tudi družini. Foto: EPA

35-letnica se je razgovorila o poslovnih odločitvah, ki so ji škodovale. V pogovoru za britansko izdajo Marie Claire je dejala, da je bil to razlog, zakaj je postala jezna na igralsko industrijo. "S kariero sva bili najboljši prijateljici, nato pa mi je obrnila hrbet in me izdala," je dejala igralka. Zaradi jeze in nepremišljenih izjav je prišla na slab glas znotraj igralskega ceha, zaradi katerega je dobila še manj priložnosti.

Spomnimo: Haiglova je javno kritizirala serijo, zaradi katere je postala iskana v Hollywoodu. Nad Talente v belem se je spravila, češ da imajo slabe scenariste. Nato se je spravila nad film, ki ji je omogočil prehod z malih zaslonov na velike ekrane. Za romantično komedijo je tako rekla, da je šovinistična. "Lepo sem se imela. Ljubim romantične komedije. Bila sem navdušena nad ponudbami za igro v njih. Morda celo preveč in nisem več znala reči ne," se je spominjala igralka.

Po Napumpani so si sledile vloge v romantičnih komedijah, ki so bile druga za drugo vse manj uspešne. Od Vedno priča, nikoli nevesta do Vse za denar. "Z nobeno ni bilo nič narobe, toda morda se jih je občinstvo prenaveličalo. Morala bi sprejeti kakšno vlogo v kakšnem psihološki grozljivki ali filmu o junakih," je dejala v intervjuju.

Zaradi poloma v ospredju družina
Po odhodu iz Talentov v belem leta 2010 je sledil polom v romantični komediji z Ashtonom Kutcherjem Morilci, po katerem se ni več pobrala. "Nehala sem si postavljati izzive. Vse je postalo rutina, kar uniči ustvarjalnost. Zato sem šla na odmor in se vprašala, kaj sploh hočem, kaj iščem in ob tem sem izključila ves hrup," je dejala igralka.

Zaigrala je v nekaj stranskih vlogah, a v resnici se je posvetila družini. Z možem Joshem Kelleyjem sta posvojila dve deklici. Leta 2009 Naleigh in čez tri leta Adalaide. "O, ja ... Včasih sem pomislila, da bi odprla trgovino s pripomočki za pletenje, živela od denarja iz pokojninskega sklada in od zemlje," je še dodala, toda ni bila pripravljena zavreči igralstva.
Jeseni se tako vrača na male zaslone v seriji State of Affairs, v kateri se bo vživela v vlogo analitika Cie: "V meni je hollywoodska žival, ki komaj čaka, da pride v pisarno scenaristov in odkrije, kako bomo izpeljali serijo."