Za najlepšega nogometaša ste MMC-jevi uporabniki razglasili Fernanda Torresa. Foto: EPA
Za najlepšega nogometaša ste MMC-jevi uporabniki razglasili Fernanda Torresa. Foto: EPA

Končano je enotedensko glasovanje za najlepšega tujega nogometaša na svetovnem prvenstvu v JAR-u. Izmed skupno 1917 glasov ste Špancu Torresu namenili 14 odstotkov oz. 286 glasov, en odstotek oz. 20 glasov manj pa je dobil portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo.

Glasujte za najlepšega slovenskega nogometnega predstavnika v JAR-u.

Tretje mesto in 184 glasov (oz. 10 odstotkov) ste uporabniki namenili Yoannu Gourcuffu iz Francije, takoj za njim na četrtem mestu lestvice pa je le z nekaj glasovi manj (skupaj jih je dobil 179) Brazilec Kaká.

Več kot 100 vaših glasov (oz. približno šest odstotkov) so dobili še Didier Drogba, Slonokoščena obala (120), Roque Santa Cruz, Paragvaj (118), Thierry Henry, Francija (116) in Fabio Cannavaro, Italija (106). Kolega iz španske reprezentance Iker Casillas in Gerard Piqué sta zbrala enako število točk, in sicer 101.

Končne izide glasovanja za najlepšega tujega nogometaša si lahko ogledate tukaj.

A ker nogometni lepotci ne rastejo samo na tujih nogometnih zelenicah, ampak tudi v Sloveniji, smo za vas pripravili tudi glasovanje za najlepšega slovenskega predstavnika v Južni Afriki. Svoj glas lahko oddate tukaj.