Putin se rad dobro spoti, še posebej na blazinah za judo. Foto: EPA
Putin se rad dobro spoti, še posebej na blazinah za judo. Foto: EPA
Naomi Campbell je že nekaj časa srečna s svojim ruskim izbrancem Vladimirjem Doroninom. Foto: EPA

58-letni ruski premier že nekaj časa vzgaja videz "akcijskega superjunaka", saj ga fotografi v svoje objektive redno lovijo med podvigi, v katerih razkazuje svojo fizično moč - od sodelovanja v ruski ekipi juda do boja z gozdnimi požari in bližnjih srečanj s sibirskimi tigri.

Na vprašanje britanske supermanekenke Campbellove v intervjuju za revijo GQ, zakaj so ga leta 2009 prikazali med prebijanjem čez mrzlo sibirsko reko, je Putin dejal: "Plaval sem metuljčka, ker je bila voda mrzla. To je bilo v eni najbolj znanih sibirskih rek in voda je imela okrog 16 stopinj Celzija. Želel sem si priti iz vode kar se da hitro."

Plavanje in judo, gole pesti raje ne
Campbellova, ki precej časa preživi v Moskvi s svojim spremljevalcem, ruskim mogotcem Vladimirjem Doroninom, je pohvalila Putinovo postavo in ga vprašala, kako ostaja v formi.

"Hodim v telovadnico, vsak dan plavam in se sem ter tja srečam s prijatelji, s katerimi preživim nekaj časa na blazinah za judo. Ravno predvčerajšnjim sem se dobro spotil," je odgovoril premier v intervjuju, ki so ga posneli decembra.

Campbellova je premierja vprašala še, ali je kdaj sodeloval v bojih z golimi pestmi, na katere redno hodi. "Ne, to ni moj šport, že od 14. leta se ukvarjam z judom. Boji z golimi pestmi pa so navdušujoči, ti fantje so res žilavi."

V omenjenem pogovoru je Putin pohvalil študentke s prestižne ruske univerze, ki so v pomanjkljivih opravah pozirale na koledarju, polnem toplih - mestoma menda kar vročih - rojstnodnevnih čestitk ob premierjevem 58. rojstnem dnevu, ki ga je praznoval lani. "Dekleta so mi zelo všeč, lepa so. Dekleta v erotičnem koledarju so bila zelo pogumna," pravi prejemnik darila.