V Triglavu bodo premijo povišali za slabe tri evre in pol. Foto: BoBo
V Triglavu bodo premijo povišali za slabe tri evre in pol. Foto: BoBo

Triglav je premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja nazadnje podražil marca lani, zdaj pa bo znašala 29,42 evra. Premija s triodstotnim popustom pa bo zavarovance stala 28,54 evra na mesec, so sporočili iz zavarovalnice.

S sprejemom zakona za uravnoteženje javnih financ se je, še pojasnjujejo, zvišal odstotni delež doplačil do polne cene zdravstvenih storitev v okviru obveznega zdravstvenega zavarovanja in do nekaterih drugih sprememb pri izvajanju obveznega zdravstvenega zavarovanja.

S sprejemom finančnega načrta Zavoda za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) na četrtkovi skupščini zavoda pa so bila tudi dejansko podana izhodišča, ki omogočajo oceno potrebnega doplačevanja k zdravstvenim storitvam, kar je, poleg podatkov o opravljenih storitvah v preteklih letih ter predvidenih cen zdravstvenih storitev, osnova za določitev premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, so pojasnili.

Prva je zvišanje premij napovedala Vzajemna, ki jo s 1. julijem zvišuje za štiri evre, podražitev pa so napovedali tudi v Adriaticu Slovenici, vendar še nimajo ocene o tem, kdaj in za koliko bo treba povišati premije dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj.