Foto: BoBo
Foto: BoBo

"Namesto konkretnih rešitev, ki jih je imel možnost izpeljati pravočasno in ki smo jih skupaj s predstavniki njegovega ministrstva pripravljali v lanskem letu, sedaj hiti in si želi pogasiti požar z "bombončki", da bi si kupil dragoceni čas pred volitvami in ubranil položaj na lestvici priljubljenosti politikov," so v odgovoru ministru, ki je dejal, "da bodo našli rešitev tako za zdravnike kot medicinske sestre", v sporočilu za javnost zapisali v Fidesu.

Kot pravijo v sindikatu, so v vmesnem času predvsem mladi zdravniki, ki se v prvih bojnih linijah borijo s še vedno plamtečo epidemijo, poleg povsem porušene strokovno-organizacijske hierarhije v zdravstvenem timu, ki jo je povzročil minister, zdaj izpostavljeni še javnemu linču, ki ga načrtno vodijo glavni sindikalisti javnega sektorja zaradi svoje nesposobnosti argumentirati pričakovanja svojih članov, vsi skupaj pa na krilih podpihovanja od dela politike, ki je pod očitnim vplivom lobijev dobaviteljev v zdravstvu in ki ji je malo mar za javni zdravstveni sistem in bolnike.

Sorodna novica Mladi zdravniki ministra Poklukarja pozivajo k prevzemu odgovornosti

Po njihovem mnenju pa hkrati starejši, najizkušenejši zdravniki, na katerih temelji najzahtevnejša in najnaprednejša medicina, ki se izvaja le v javnem zdravstvenem sistemu, z grozo opazujejo dogajanje v državi v zadnjih tednih. "Nepredstavljiva se jim zdita tako odnos javnosti, predvsem pa odnos ministra Janeza Poklukarja, ki ne stori nič v zaščito vrhunske medicine in javnega zdravstva v Sloveniji," so še zapisali.

Potezo ministra, ki odklanja vloge za dodatek za deficitarnost zdravnikom na primarni ravni, kjer je pomanjkanje zdravnikov že tako najbolj kritično, ocenjujejo kot povsem nerazumljivo in škodljivo.

V Fidesu ocenjujejo, da primerne rešitve nastalega položaja v okviru obstoječega plačnega sistema in omejitve v plačni lestvici niso mogoče, odgovornost za nastalo stanje pa pripisujejo ministru.