Testirali so 1591 ljudi. Foto: BoBo
Testirali so 1591 ljudi. Foto: BoBo

Aktivnih primerov imajo v sosednji državi 2650. V bolnišnicah se na novo zdravi 28 ljudi, 14 bolnikov je priključenih na medicinske ventilatorje, štirje več kot dan pred tem. Pet bolnikov je zadnjem dnevu zapustilo bolnišnico, je še povedal minister Beroš in dodal, da si je doslej po okužbi z novim koronavirusom v celoti opomoglo 7434 ljudi.

Tako med okuženimi kot med tistimi v samoosamitvi je sicer vse več zdravstvenih delavcev, in sicer že več kot 600.

Na območju Splitsko-dalmatinske županije so v prejšnjem dnevu opravili 213 testov in potrdili 31 novih okužb, pri tretjini gre za stike že prej potrjeno okuženih oziroma obolelih. V Zadrski županiji so našteli 22 na novo okuženih, v Istri pa sta bila od 160 testov pozitivna le dva, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Hrvaški premier Andrej Plenković je ob prihodu na Blejski strateški forum napovedal, da bo s slovenskim kolegom Janezom Janšo govoril o tem, da naj se na t. i. rdeče sezname območij, kjer je visoko tveganje okužbe z novim koronavirusom, uvrstijo posamezne hrvaške županije, in ne celotna država.

Slovenija je namreč celotno Hrvaško v sredini meseca uvrstila na rdeči seznam nevarnih držav, iz katerih velja ob vrnitvi obvezna 14-dnevna karantena. Tako so se za hitro vrnitev domov s hrvaške obale odločili številni slovenski turisti.