Foto: UKC Ljubljana/Matej Povše
Foto: UKC Ljubljana/Matej Povše

Manj pozitivnih testov je bilo nazadnje v času pred razglasitvijo epidemije, v nedeljo, 8. marca, ko so bile ob 238 testih potrjene štiri okužbe.

Doslej so v Sloveniji za okužbo z novim koronavirusom opravili 35.405 testiranj. Med 1212 okuženimi je 543 moških in 669 žensk. Največ okuženih je starih med 45 in 54 let.

95 bolnikov hospitaliziranih

Po podatkih, ki jih je sporočila vlada, se je v nedeljo v bolnišnicah zdravilo 95 bolnikov, kar je enako kot v soboto. Od teh jih je na intenzivnih oddelkih nego potrebovalo 34, kar je bolnik manj kot v soboto. Iz bolnišnic so do polnoči v nedeljo odpustili dva človeka, skupno torej 152.

Iz mariborskega UKC-ja so sporočili, da so imeli v nedeljo hospitaliziranih 30 bolnikov s covidom-19, 15 jih potrebovalo zdravljenje na intenzivnih oddelkih. V UKC-ju Maribor sta za posledicami covida-19 do nedelje umrla dva bolnika, 44 ljudi pa so odpustili iz bolnišnic.

Na Kliniki za infekcijske bolezni Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je danes hospitaliziranih 40 bolnikov s covidom-19, od tega 29 na odraslih oddelkih in 11 v intenzivni enoti.

V Splošni bolnišnici Celje je bilo danes zjutraj hospitaliziranih 16 bolnikov s covidom-19, od tega šest v enoti intenzivne terapije. V nedeljo so enega bolnika odpustili v domačo oskrbo.

Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o novem koronavirusu smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod omejenim številom novic. Svoje mnenje o dogajanju v povezavi z novim koronavirusom lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.