Pouk za študente ljubljanske univerze ostaja na spletu do konca poletnega semestra. Odgovorni za študij na naši največji univerzi si ob tem želijo, da bi študenti maja opravili obvezne vaje v laboratorijih.

Sorodna novica Obrazec za solidarnostni dodatek študentom še ni pripravljen

"Seveda je vse to pogojeno z ukinitvijo ali omilitvijo ukrepov vlade. Računamo, da se bo to zgodilo v začetku maja ali enkrat v maju. S sproščenimi ukrepi bomo reševali predvsem laboratorijske vaje, prakse itd. Seveda v manjših skupinah z ustrezno razdaljo med študenti. Pri tem je zelo pomembna tudi logistika," je za Radio Slovenija povedal rektor Univerze v Ljubljani Igor Papič.

Fakultete načrtujejo logistične ukrepe za prihod in odhod sto in še več študentov na pisni izpit v izpitnem obdobju. Teh izpitov po navedbah rektorja ni mogoče izpeljati na daljavo. "Gre za to, da študent potrebuje večje število kamer – obstajajo sistemi, tehnične rešitve, ampak v tako kratkem času je to nemogoče izpeljati," je povedal Papič in pojasnil, da je edina rešitev, da prakse, pisne izpite velikih skupin in laboratorijske vaje skušajo izpeljati v obdobju postopnega ukinjanja ukrepov.

Rektor je ob tem zagotovil, da visokošolski učitelji med epidemijo izvajajo od 80 do 85 odstotkov študijskih dejavnosti na daljavo. V obdobju karantene je približno 120 študentov naše največje univerze prek spleta uspešno zagovarjalo zaključno delo, diplomsko ali magistrsko delo, tudi doktorsko disertacijo.

Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o novem koronavirusu smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod omejenim številom novic. Svoje mnenje o dogajanju v povezavi z novim koronavirusom lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.