Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sedem ljudi s covidom-19 je hospitaliziranih, dva sta na intenzivni negi, sporoča vlada. Iz bolnišnic so doslej odpustili 291 ljudi, ki so preboleli covid-19.

Tudi dan poprej novih okužb niso našli.

Ob drugem dnevu brez smrti tako slovenska statistika ostaja pri 108 žrtvah novega koronavirusa.

Izboljšanje razmer tudi v ljutomerskem domu

Ljutomerski dom za ostarele. Foto: BoBo
Ljutomerski dom za ostarele. Foto: BoBo

Ljutomerski dom za ostarele je bil eno večjih žarišč okužb s covidom-19. Prvo okužbo so tam potrdili konec marca, nato je število strmo raslo in se povzpelo na 90. 45 stanovalcev se ni okužilo. V domu je trenutno še šest okuženih. Osebje mariborskega kliničnega centra, ki je pomagalo skrbeti za obolele, pa je zdaj tam končalo delo. Za stanovalce bo odslej spet skrbelo osebje doma. Ponovno so dovoljeni obiski svojcev, je poročala TV Slovenija.

Predvidoma julija pa bodo v Ljutomeru začeli sprejemati nove stanovalce.

"Upam, da bomo tukaj z novo organizacijo dela uspešni, in da bomo lahko v naslednjih dnevih sami obvladovali situacijo," je povedal direktor doma Tomislav Nemec.

"Sedaj je stanje urejeno in upam si trditi, da ta dom, ki je uspel organizirati sivo cono, rdečo cono, zajeziti okužbo, da ga zdaj lahko damo kot dober učni primer, kako se vsi skupaj lahko naučimo, prilagodimo in na koncu tudi izidemo kot zmagovalci," državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Tina Bregant.