Foto: EPA
Foto: EPA

V primerjavi s ponedeljkom pred tednom dni je število potrjenih primerov okužb z novim koronavirusom naraslo za 593‬, v primerjavi s ponedeljkom pred dvema tednoma pa za 977‬.

Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v ponedeljek zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 23 bolnikov, na intenzivni negi pa osem. Umrla sta dva bolnika s potrjeno koronavirusno okužbo.

Skupno je bilo v ponedeljek hospitaliziranih 112 bolnikov s potrjeno okužbo, torej zaradi in s covidom-19. To je sedem bolnikov več kot v nedeljo. Na intenzivnih oddelkih je s potrjeno okužbo skupno 10 bolnikov, dva manj kot dan prej. Iz bolnišnične oskrbe je bilo odpuščenih 11 bolnikov.

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v Sloveniji trenutno 11.170 aktivnih primerov okužbe. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 932, kar je 87‬ več kot dan prej. Število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa je trenutno 526, kar je 48‬ več kot dan prej.

Testiranje v Stanežičah med 7. in 10. uro

Zaradi visokih temperatur se je s ponedeljkom spremenil urnik testiranja na vstopni točki Zdravstvenega doma Ljubljana na parkirišču P+R Stanežiče, pa so sporočili iz ZD-ja Ljubljana. Sprejem za testiranje s hitrimi antigenskimi testi je od ponedeljka do sobote od 7. do 10. ure. Naročanje na HAG-testiranje ni potrebno.

Novinarska konferenca o covidu-19

V sredo bodo glede novega koronavirusa in omejevanja njegovega širjenja na novinarski konferenci spregovoril zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan in predstavniki NIJZ-ja, ki bodo predstavili vlogo ministrstva za zdravje pri obvladovanju epidemije.