V Rusiji so v celoti cepili le 18,9 milijona prebivalcev. Foto: EPA
V Rusiji so v celoti cepili le 18,9 milijona prebivalcev. Foto: EPA

Rusija je v zadnjih 12 dneh sedemkrat potrdila rekordne vrednosti smrti covidnih bolnikov. Število okužb z novim koronavirusom je v državi sicer preseglo 5,75 milijona, kar Rusijo uvršča na peto mesto najbolj prizadetih držav sveta zaradi novega koronavirusa.

Gentiloni: Poletna turistična sezona ni ogrožena

Evropski komisar za gospodarstvo Paolo Gentiloni je ocenil, da poletna turistična sezona kljub ponovnemu porastu okužb z novim koronavirusom ni ogrožena.

Zaradi cepljenja večje število okužb po njegovih besedah ne vodi tudi v nevarnejše razmere.

Ob tem je posvaril pred neupravičenimi enostranskimi omejitvami potovanj od posameznih držav. "Močno upam, da bodo države članice usklajevale svoje ukrepe, kolikor se da," je povedal komisar. "Enostranski ukrepi bodo samo povečali negotovost v Evropi," je še poudaril.

V Rusiji s približno 146 milijoni prebivalcev so do danes proti covidu-19 v celoti cepili 18,9 milijona prebivalcev. V Moskvi, ki velja za žarišče zadnjih okužb, so do zdaj precepili 1,8 milijona od približno 12 milijonov meščanov, čeprav je brezplačno cepljenje na voljo že od decembra lani, še navaja AFP.

Nizozemska: 10.345 novih okužb

Medtem so na Nizozemskem v zadnjem dnevu potrdili 10.345 novih okužb, kar je največ v enem dnevu od božiča. Število dnevnih okužb je 7,5-krat večje, kot je bilo pred 11 dnevi.

Londonska policija navijačem: Ne prihajajte brez vstopnic

Londonska policija je angleške nogometne navijače pred nedeljsko finalno tekmo evropskega nogometnega prvenstva v Londonu pozvala, naj ne prihajajo v mesto, če nimajo vstopnic, saj število okužb v državi narašča.

Kot poroča Guardian, je policija navijače pozvala tudi, naj se ne zbirajo v večjih skupinah, saj razsaja bolj nalezljiva koronavirusna različica delta.

London se še vedno spoprijema z javnozdravstveno krizo, opozarja policija, ki ljudi poziva, naj ohranjajo medsebojno razdaljo.