Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nada Hiti je tako na podlagi sklenjenega sporazuma ter z namenom razjasnitve okoliščin v zvezi z njeno analizo in objavo videoposnetka Zamolčane kovine v cepivih v pisni izjavi pojasnila, da na podlagi analize, ki jo je izvedla in pri tem ugotovila vsebnost težkih kovin v vzorcu, še ni mogoče trditi, da je vsebnost težkih kovin v cepivih proti gripi in cepivih mRNK proti covidu-19 takšna, da bi ob večkratnem cepljenju s cepivi bistveno vplivala na kopičenje težkih kovin v telesu, izhaja iz glasila Zdravniške zbornice Slovenije.

Kot je še pojasnila v izjavi, bi morale za dokončne sklepe o morebitni nevarni vsebnosti težkih kovin v posameznih serijah cepiv izvesti strokovne raziskave pristojne institucije v Sloveniji. Poudarila je tudi, da omenjene raziskave ni opravila sama, ampak je šlo zgolj za laboratorijsko analizo, za katero ne zatrjuje strokovne neoporečnosti, zato njeni rezultati ne morejo imeti znanstvene vrednosti.

Nada Hiti je tudi navedla, da namen njene raziskave ni bil zavajanje širše laične javnosti glede vsebnosti težkih kovin v cepivih, ampak zgolj pridobitev podatkov o teh vsebnostih, ki bi pristojne institucije spodbudila k izvedbi raziskav o vsebnosti težkih kovin v cepivih. Ob tem se je še izrecno distancirala od zlonamerne uporabe pridobljenih ugotovitev in s tem povezanega nasilja ter se zavezala k spoštovanju kodeksa zdravniške etike.