Irena Ilešič Čujovič, predsednica sindikata Zdravstva in socialnega varstva Slovenije. Foto: MMC RTV SLO/Gorazd Kosmač
Irena Ilešič Čujovič, predsednica sindikata Zdravstva in socialnega varstva Slovenije. Foto: MMC RTV SLO/Gorazd Kosmač

Predsednica sindikata Irena Ilešič Čujovič opozarja, da to ni dobro za javni zdravstveni sistem. Pojasnila je, da so sindikalisti dva dni po stavki vladi poslali predlog za razrešitev še vedno aktualnih stavkovnih zahtev. A odgovor ministrstva za zdravje še vedno čakajo, je za Radio Slovenija povedala Aljana Jocif.

"Vsak dan znova, upanje umre zadnje, a vendarle se verjetnost zmanjšuje, da bo vlada pripravljena skleniti kakršen koli dogovor, kar nas zelo žalosti," je povedala predsednica sindikata.

Sorodna novica "Vlada nima želje skleniti dogovora, ki bi vodil v boljše javno zdravstvo"

Kritična je tudi do neodzivnosti pristojnih ministrstev za delo in zdravje. Minister za zdravje Janez Poklukar se je po njenih besedah udeleževal pogajanj kot dober poznavalec zdravstvenega sistema in kot sogovornik, ki je spoštoval dialog. Zdaj pa kljub podpisanemu dogovoru za nadaljevanje pogajanja stojijo.

Je minister pokleknil pod pritiski?

"Ravno zaradi tega, ker sem ministra Poklukarja na ta način ocenjevala, sem globoko razočarana nad tem, kar se je zgodilo. Vtis imam, da je pokleknil pod pritiski bodisi vlade bodisi koga drugega. Tega nisem pričakovala in sem upala, da mu bo mar za javni zdravstveni sistem," je povedala Ilešič Čujovič.

Če se pogajanja ne bodo nadaljevala, če ne bo naslednjega koraka, to ne bo dobra popotnica za javni zdravstveni sistem, še opozarja predsednica sindikata zdravstva in socialnega varstva.