Nemški znanstveniki so namreč odkrili, da izboljšuje delovanje krvnih žil, saj povišana raven sladkorja v krvi zmanjšuje njihovo prožnost in tako povečuje tveganja za obolenja srca, tri skodelice kakava dnevno, bogatega z antioksidanti flavanoli, pa že v mesecu dni krvnim žilam povrnejo funkcijo.
Njihov vpliv na ožilje znanstveniki povezujejo z navzočnostjo dušikovega oksida, ki vpliva na raztezanje in krčenje žil.
Te oksidante je mogoče najti tudi v nekaterih vrstah sadja in zelenjave, zelenem čaju in vinu, znanstveniki z aachenske univerze pa so v svoji raziskavi uporabili mešanico kakava, ki pa je za zdaj še ni v prosti prodaji.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje