Topler se je sicer prijavil že na prvi razpis. Foto: Televizija Slovenija
Topler se je sicer prijavil že na prvi razpis. Foto: Televizija Slovenija

Na ponovljeni razpis za novega direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec so prispele tri prijave, a je razpisna komisija eno od prijav izločila iz nadaljnjega postopka, ker prijavljena kandidatka ni izpolnjevala pogojev. Prav to je bil tudi razlog, da so sejo prejšnji teden prekinili, saj so želeli izpolnjevanje pogojev razpisa in postopek dodatno preveriti s pomočjo dodatnih dveh pravnih mnenj, je povedal predsednik sveta bolnišnice Primož Stošicki.

Svetu zavoda sta se tako na današnjem nadaljevanju seje predstavila dva kandidata, ki sta izpolnjevala pogoje razpisa. To je bil poleg Toplerja tudi zdajšnji v. d. direktorja bolnišnice Ksandi Javornik.

Sorodna novica Slovenjgraška bolnišnica še vedno brez direktorja, vodstvu bo pomagala prokuristka

Toplerja je podprlo pet od sedmih članov sveta zavoda

Na tajnem glasovanju je glasovalo vseh sedem članov sveta zavoda, pri tem pa je Toplerja podprlo pet članov sveta zavoda, Javornika ni podprl nobeden od članov, dve glasovnici pa sta bili neveljavni.

"Prejel sem razmeroma veliko zaupanje, zato sem vesel in upam, da bomo s svetom zavoda in z ministrstvom naredili vse najboljše, da se bo naša bolnišnica razvijala tako, kot si želijo bolniki in kot si želimo mi," je v izjavi medijem po imenovanju dejal Topler.

Zadal si je 100-odstotno izvedbo programa

V predstavitvi programa dela in razvoja bolnišnice pa je med drugim dejal, da bo njegova prioriteta tudi zagotoviti urgentno službo. "Zdravljenje si lahko izbiramo, urgence ne," je dejal. Zadal si je tudi 100-odstotno realizacijo programa, kar se mu zdi velik izziv, a da je to nujno.

Oba kandidata, tako Topler kot Javornik, sta se sicer prijavila tudi že na prejšnji razpis, a na seji 1. julija letos nobeden od njiju ni prejel zadosti glasov članov sveta zavoda. Zato je svet zavoda razpis za direktorja ponovil.

Prejšnji direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre, ki je bolnišnico vodil večino časa od leta 2007, je na začetku februarja letos podal odstop s tega mesta, bolnišnico pa od marca letos kot v. d. direktorja vodi Javornik. Trenutno slovenjgraški bolnišnici pri poslovanju, ki je že nekaj časa negativno, pomaga prokuristka Simona Potočnik.