Tistih, ki si belega Xboxa 360 zares želijo, cena ne bo ustavila. Foto: EPA
Tistih, ki si belega Xboxa 360 zares želijo, cena ne bo ustavila. Foto: EPA
Xbox 360
Xbox 360 prihaja pred božičnimi prazniki. Foto: EPA

Za PlayStation 3 boste delali tudi nadure!

Sony pred izidom PS 3-ja

Ta poteza je še prilila olje na ogenj v dvoboju med Sonyjem, ki bo naslednje leto na police trgovin poslal svojo novo konzolo PlayStation 3, in Microsoftom, družbama, ki vladata na trgu videoiger.

Xbox 360, ki bo na voljo od novembra, vključuje brezžično konzolo, naglavne slušalke in prenosni trdi disk. Poleg tega, da bo podpiral predvajanje avdio- in videodatotek, bo imel izboljšano grafiko in dostop do interneta.

Visoka cena ni ovira
Pri Microsoftu zaradi visoke cene ne pričakujejo manjše prodaje. Nova igralna konzola bo malce pred božičnimi prazniki, kar je samo po sebi dobra tržna pteza, sočasno luč sveta ugledala v ZDA, na Japonskem in v Evropi. Osnovni sistem bo v Evropi mogoče kupiti za 299 evrov, njegova boljša različica pa bo stala 399 evrov.

Skokovito nižanje cen
Prvi Xbox so leta 2001 porabniki lahko kupili za 299 dolarjev, maja leta 2002 pa je Microsoft prvič znižal ceno na 199 dolarjev. Danes je ta konzola na voljo za 149 dolarjev.

Visoko ceno je Microsoft postavil tudi zato, da imajo prostor za nižanje cen ob premierni izdaji Sonyjeve konzole PlayStation 3, ki se bo po mnenju analitikov prodajala po 399 ali pa po 499 dolarjev. Pri Sonyju so že dejali, da bo PS 3 dvakrat hitrejši kot Xbox 360 in zato morda malce dražji, a tako dober, da bo zanj ljudem v službi vredno delati nadure.

Za PlayStation 3 boste delali tudi nadure!

Sony pred izidom PS 3-ja