Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija Janša Toninu: Bojim se, da ste nepovratno zamočili; Tonin Janši: Srečno še en mandat v opoziciji

"Da ni tole račun brez krčmarjev," se je Janez Janša odzval na govor Mateja Tonina, ki je dejal, da se na desnici lahko oblikuje močna politična sila, ki bo s SDS-om vladala v prihodnosti. Tonin odgovarja, da gre SDS očitno dokončno v samoizolacijo.

237

Evropa Moldavija: Po prvih izidih najbolje kaže trenutni predsednici Sandu. Referendum o EU-ju padel.

Po prvih delnih in neuradnih izidih predsedniških volitev v Moldaviji kaže na zmago trenutne predsednice Maie Sandu, a le za nekaj odstotkov, kar pomeni, da se bo v drugem krogu, 3. novembra, pomerila z Aleksandrom Stoianoglom.

258

Znanost Slovenija se na razpis za evropsko sofinanciranje superračunalnika sploh še ni prijavila

Čeprav sta premier in finančni minister poudarila, da ima Slovenija zagotovljenih 50 milijonov evrov nepovratnih evropskih sredstev za nakup novega superračunalnika, ki bo stal v Mariboru, to ne drži. Slovenija se na razpis sploh še ni prijavila.

32

Politično Peterle: Na desnem polu je preveč petelinov na premajhnem gnoju

"Premier ovadbe ne bi smel prelahko jemati, kajti če gre za očitek zlorabe položaja, je to lahko zelo resen pravni postopek," je ovadbo proti premierju Golobu zaradi vpletanja v delo policije komentiral dekan ljubljanske pravne fakultete Miro Cerar.

9

Bližnji vzhod Izraelska vojska pozvala k novi evakuaciji prebivalcev dela Bejruta in sprožila napade

Izraelska vojska je dele Libanona pozvala k evakuaciji, saj namerava v prihodnjih urah izvesti napade na "tarče, povezane s finančnim zaledjem Hezbolaha". Mirovne sile UNIFIL so medtem sporočile, da je izraelska vojska z buldožerjem vdrla v njihovo bazo.

9

Novice

Neurja V Italiji deroča reka odnesla 20-letnika, v Franciji v dveh dneh ponekod padlo kar 685 mm padavin

Dele Italije in Francije so pretekle dni prizadele hude poplave, v nekaterih italijanskih deželah je močno deževje – in s tem rdeče oz. oranžno vremensko opozorilo – napovedano še vse do torka.

9

Štajerska Ptičja gripa po labodih grbcih prizadela še perutnino dvoriščne reje na kmetiji

Potem ko so na Ptuju pri dveh labodih grbcih pred dnevi potrdili visoko patogeno aviarno influenco oziroma ptičjo gripo, je bila bolezen nato potrjena še v primeru dvoriščne reje perutnine. Stroka rejce v Spodnjem Podravju poziva k previdnosti.

Oglasno sporočilo

Pivovarna Union: 160 let tradicije in inovacij v slovenskem pivovarstvu

Pivovarna Union praznuje veličastno 160-letnico obstoja, kar je pomemben mejnik v zgodovini ene najstarejših slovenskih blagovnih znamk.

Šport

Prva liga Soudani ozaljšal Cesarjev debi na klopi Maribora

Boštjan Cesar je uspešno debitiral na klopi Maribora, ki je v derbiju 12. kroga v Ljubljani premagal Bravo z 1:0 in s tem na prvenstveni lestvici skočil na drugo mesto. Lokalni derbi v Domžalah je prepričljivo pripadel Radomljam (1:4).

83

28. Ljubljanski maraton Maraton Etiopijcu Tamiru in Kenijki Tele, Kobe za sekundo popravil izid Kejžarja

28. Ljubljanski maraton je s časom 2:06:29 dobil Etiopijec Getaneh Molla Tamire, pri ženskah pa je z rekordom proge 2:20:17 slavila Kenijka Joyce Chepkemoi Tele. Primož Kobe je s časom 2:18:21 za sekundo izboljšal slovenski rekord Ljubljanskega maratona.

30

Formula 1 "Dvojna zmaga" Ferrarija, Norris po kazni za Verstappnom

Kjer se prepirata dva, Ferrari dobiček ima. Moštvo iz Maranella je veliki zmagovalec dirke formule ena za VN ZDA v Austinu, potem ko je prvo mesto osvojil Charles Leclerc, drugega Carlos Sainz ml. Max Verstappen je stopil na najnižjo stopničko.

34

Premier liga Jones v izjemnem boju potopil Chelsea na Anfieldu

Nogometaši Liverpoola so dobili derbi 8. kroga Premier lige. Z 2:1 so ugnali Chelsea in se vrnili na vrh prvenstvene lestvice. Zmagal je tudi Manchester City, potem ko je v 95. minuti za vse tri točke pri zadnjeuvrščenem Wolverhamptonu zadel John Stones.

8

La liga Barcelona ob vrnitvi Gavija nadigrala Sevillo

Barcelona bo el clasico, ki bo v soboto v Madridu, pričakala s prednostjo treh točk pred večnim tekmecem Realom. V 10. krogu La lige so katalonski nogometaši na stadionu Lluisa Companysa suvereno odpravili Sevillo (5:1).

Oglasno sporočilo

Za vas smo izbrali najboljše praznično darilo

Letos lahko svojim najdražjim podarite nekaj zares dragocenega. Izjemnega. Drugačnega. Edinstvenega. In ja – inovativnega. Vinske perle rosé, ki so del letošnje Esence Istre, so novost na našem trgu.

Liga ABA Krka ujela zmagoviti ritem

Košarkarji Krke so vpisali četrto zaporedno zmago, kar je najpomembnejše, drugo v nizu v Ligi ABA, kjer so bili v 5. krogu na domačem parketu s 97:91 boljši od SC Derbyja.

Več

Kultura

Dediščina Posmrtni ostanki Hernána Cortésa: sporne relikvije, s katerimi politika noče imeti opravka?

Relikvije zloglasnega konkvistadorja Hernána Cortésa, moža, ki je povzročil padec azteškega imperija, že leto dni ležijo v zgodovinskem arhivu v Cáceresu v Španiji. Javnost si tako Cortésovega pepela, oblačil in dokumentov ne more ogledati.

40

Arheologija Obeti "odkritja svetega grala" v Petri so bili malce prenapihnjeni

Petra v Jordaniji je ena najprepoznavnejših turističnih atrakcij na svetu, a v resnici ostaja zavita v skrivnost; o Nabatejcih, ki so jo zgradili, vemo le malo. Zato se je svet tudi tako zelo razveselil nedavne vesti o arheološki najdbi. Morda prehitro?

9

Knjige Amaterski zgodovinar v arhivih našel izgubljeno kratko zgodbo Brama Stokerja

Amaterski zgodovinar je v knjižničnih arhivih v Dublinu naletel na izgubljeno zgodbo Brama Stokerja. Irski pisatelj jo je izdal samo sedem let pred svojim antologijskim romanom Drakula.

Več

Zabava in slog

Intervju Umetniški režiser pri Cirque du Soleil: "Ne bi kar komurkoli dovolili, da naredi nekaj nevarnega"

"Na turneji smo člani iz kar 28 različnih držav, spoznavanje vseh zahteva nekaj časa. A v tem je tudi lepota – nikoli ni dolgočasno," pravi Olaf Triebel, umetniški režiser predstave Corteo, ki jo bo Cirque du Soleil decembra pripeljal v Ljubljano.

1

Glasba Dvorana slavnih rokenrola tudi uradno dobila nove člane, Ozzy Osbourne v njej že drugič

V Clevelandu so tudi uradno vpisali nove člane v Dvorano slavnih rokenrola. Letos je to uspelo tudi Cher, Mary J. Blige in Ozzyju Osbournu. Princ teme, ki ga je naznanil Jack Black, je med imenovanjem sedel na črnem prestolu, ki so ga krasili netopirji.

2

Znani Solange Knowles razkrila, da trpi za več kroničnimi boleznimi

Pevka Solange Knowles, sestra Beyoncé, se je odprla o tem, da so ji leta 2018 diagnosticirali tri kronična zdravstvena stanja, zaradi katerih ima težave s čezmerno rastjo srčnega utripa, žlezami, ki skrbijo za vlaženje telesa, in alergijskimi reakcijami.

Vse najboljše Nekdanja japonska cesarica Mičiko upihnila 90. svečko

Mičiko, prva "navadna prebivalka", ki je postala cesarica v sodobni japonski zgodovini, praznuje 90. rojstni dan. Čeprav je bil njen mož, cesar Akihito, ki je leta 2019 abdiciral, zaskrbljen, ker si je nedavno zlomila nogo, jubilantka vztrajno okreva.

5

Ukrepi Na Bledu vidna rast turističnih kapacitet, a vrstijo se pozivi k večjemu spoštovanju predpisov

Na Bledu se je od leta 2018 število ležišč povečalo za skoraj petino. Občina je sicer upravljavce nekaterih turističnih prenočišč opozorila na nepravilnosti in na nujnost ureditve stanja – med drugim je tam 12 hostlov, prostorski načrt pa dovoljuje tri.

7
Oglasno sporočilo

Aparati Hisense za učinkovito in okolju prijazno pranje in sušenje perila

Danes gospodinjstva vse več pozornosti namenjajo zmanjševanju svojega okoljskega odtisa ter uvajanju trajnostnih praks v vsakodnevne rutine, kot je pranje perila.

Glasba Zayn Malik zaradi smrti Liama prestavil turnejo, Cheryl zgrožena nad poročanjem medijev

Zayn Malik se je zaradi smrti Liama Payna odločil, da preloži ameriški del svoje turneje. Za pevcem žaluje tudi njegovo nekdanje dekle Cheryl, ki je kritizirala "odvratno" poročanje medijev, pred katerim ne bo mogla zaščititi njunega sina.

3
Več

Uredniški izbor

Intervju "Mislim, da je krščanskim skupnostim na Zahodu vseeno za kristjane v Sveti deželi"

Odziv zahodnih krščanskih cerkva na dogajanje v Palestini v zadnjem letu je palestinske kristjane razočaral, je za MMC dejal rektor anglikanske cerkve v Ramali Fadi Diab. Meni, da je treba na vprašanje Palestine gledati skozi prizmo kolonializma.

115

Afrika "Madžarska želi s pošiljanjem vojakov v Čad širiti svoj geopolitični vpliv"

Madžarska se je odločila, da bo v Čad poslala 200 svojih vojakov, ki naj bi sodelovali pri zagotavljanju varnosti in spopadanju z nezakonitimi migracijami, z vojaško misijo pa si želi zagotoviti tudi prisotnost v Sahelu in širiti svoj geopolitični vpliv.

143

Zdravje Na Rakitni med tritedenskim digitalnim odklopom pomagajo otrokom z znaki digitalne zasvojenosti

V Mladinskem klimatskem zdravilišču Rakitna v zavetju krimskih gozdov je pred več kot letom dni zaživel edinstven terapevtski program, ki otrokom in mladostnikom omogoča tritedenski odklop od telefonov in računalnikov.

12

Svetovni dan hospica Tatjana Fink: "Največja ljubezen, ki jo lahko damo, je, da dovolimo človeku oditi"

Hiša Hospic pri nas obstaja od leta 2010 in bolnikom nudi popolno oskrbo na zadnji poti. "Poudarki so na življenju, ne na umiranju," pravi vodja Tatjana Fink. Kakšne stigme se držijo hospica, se ljudje bojijo smrti in kako je delati v takem okolju?

33
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov