Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Andrej Šavko

Zgodbe Italija - republika, utemeljena na čustvih

16.05.2020

Vse poti vodijo v Rim, pravijo. Na Radiu Koper smo se povabili na zvočni obisk k Janku Petrovcu, ki je dopisnik RTV Slovenija iz Rima od leta 2016.

Novice Mestna občina Koper praznuje, a le na spletu

15.05.2020

Zaradi omejitev v Kopru ne bodo praznovali kot ponavadi, s krajevnimi skupnostmi na Pristaniški ulici. Kulturni program se seli na splet, kjer se bodo s krajšim filmom predstavila lokalna društva, glasbeniki in ustvarjalci.

Novice Letošnja sezona je za Plac pod Belvederjem že izgubljena

14.05.2020

Skupina zaskrbljenih Izolanov v anonimnem pismu opozarja na domnevno sporno prakso pri oddajanju lokala Plac pod Belvederjem. To območje ima velik potencial, ki pa v veliki meri ostaja neizkoriščen.

Novice Zahteve po odpravi nadzora na slovensko-italijanski meji so vse bolj glasne

14.05.2020

Epidemiološka slika v FJK je iz dneva v dan bolj spodbudna. Število novookuženih upada, na intenzivni negi se trenutno zdravita dva pacienta. V ponedeljek svoja vrata znova odpirajo gostinski lokali, frizerji in drugi obrtniki, pa tudi cerkve.

Zgodbe Ali veste, kaj lahko naredite v primeru možganske kapi?

14.05.2020

Možganska kap je tretji najpogostejši vzrok smrti, takoj za boleznimi srca in ožilja ter rakom. V Sloveniji vsako leto možgansko kap utrpi okoli 4000, v svetu pa približno 15 milijonov ljudi. Gre za nenaden dogodek, posledice pa so lahko hude.

Zgodbe Aleksander Gadžijev: "Ta trenutek je v marsičem edinstven."

17.05.2020

Aleksandru Gadžijevu so zaradi pandemije koronavirusa odpovedali številne koncerte in tudi snemanje za BBC. Obdobje manjše koncertne aktivnosti pa mladi glasbenik intenzivno koristi za odkrivanje novih glasbenih vsebin in svojo duhovno rast.

Glasba Bor Zuljan: »Upam, da bo poklic glasbenika še obstajal.«

14.05.2020

Goriški glasbenik in profesor na Ljudskem konservatoriju za glasbo, ples in gledališče v Ženevi, kjer je tudi znanstveni sodelavec na Visoki šoli za glasbo, s svojo družino že nekaj let živi v francoski pokrajini Alzaciji, v kraju blizu švicarskega Basla.

Zgodbe »Nihče si ni mislil, da bomo na meji spet imeli ograjo.«

14.05.2020

Gorica in Nova Gorica sta razdeljeni na pol. Že okrog dva meseca ju ločuje meja, ki so jo postavili zaradi epidemije. Prebivalci to spremembo močno občutijo.

Novice Zaradi pandemije še vsaj leto dni ne bo zaživel center Medicorja v Piranu

13.05.2020

Dolgoletna prenova stavbe nekdanje bolnišnice je sicer skorajda končana, a so zaključna dela zaradi ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa morali prestaviti.

Zgodbe Pianist Rok Palčič iz ZDA: “Dela imam še več kot pred koronakrizo.«

14.05.2020

Svojo uspešno kariero je zgradil v ZDA, kjer je po treh magisterijih prav pred kratkim doktoriral. Na Univerzi Maryland je doktorsko nalogo zagovarjal le dan pred uvedbo karantene.

Glasba Oboa jo z vsako novo melodijo odnese v svoj svet

13.05.2020

Manca Dekleva iz Razdrtega se že osmo leto uči oboo. Lani je prejela prvo nagrado in zlato plaketo na državnem tekmovanju Temsig ter se po nekaj uspešnih nastopih in srebrnih plaketah vpisala med zmagovalce.

Glasba »Glasbeniki smo odvisni od naše publike.«

13.05.2020

25-letna violinistka Veronika Brecelj se je zaradi pandemije koronavirusa iz Gradca za nekaj mesecev vrnila v rojstni Šempeter pri Gorici. O svoji koncertni dejavnosti v bližnji prihodnosti razmišlja optimistično, čeprav je trenutna slika precej negotova.

Stran 20 od 145
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov